Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Επιδρομή στη Βίλα Αμαλία

Με μία επιχείρηση-εξπρές οι δυνάμεις της αστυνομίας εκκένωσαν το κτήριο της Βίλας Αμαλία, έπειτα από ανακατάληψη που επιχείρησαν 40 περίπου άνθρωποι.
Ένταση επικράτησε στις 9.10 περίπου οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε έφοδο κι ενώ αρχικά προσπάθησαν να σπάσουν την κεντρική είσοδο τελικά εισέβαλαν στο κτήριο από πλαϊνή πόρτα.

Κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ
Αλληλέγγυοι της βίλας Αμαλίας βρίσκονται αυτή την ώρα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ επί της Αγίου Κωνσταντίνου.
Πρόκειται για μια κίνηση αλληλεγγύης στην ανακατάληψη του οικήματος και την προσαγωγή των καταληψίων.
Περίπου 30 νεαροί έχουν αναρτήσει πανό συμπαράστασης.




Η επιχείρηση στη Βίλα Αμαλία
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 07.30 το πρωί όταν άγνωστοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη για χρόνια, με μια διμοιρία των ΜΑΤ να σπεύδει στο σημείο προκειμένου να τους εμποδίσει. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση με δεκάδες περιπολικά και μοτοσυκλέτες να σπεύδουν εκεί, την ίδια στιγμή που αναφορές έκαναν λόγο για ρίψη χημικών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι περί τα 80 άτομα κατέβηκαν την Αχαρνών και οι μισοί εξ αυτών διαπληκτίστηκαν με τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο. Οι υπόλοιποι δράχθηκαν της ευκαιρίας και προχώρησαν σε ανακατάληψη του κτηρίου.



Διεκόπη η κυκλοφορία στην Αχαρνών από το ύψος του Ιουλιανού μέχρι Παρασίου.

Μία περίπου ώρα αργότερα αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο και προχώρησαν συνολικά σε 80 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στο μεταξύ δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταληψίες της βίλας «Αμαλία».


Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου αστυνομικοί προχώρησαν στη λήξη της προηγούμενης κατάληψης, ύστερα από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού. Η συγκεκριμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είχε προκαλέσει την έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου