Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Οι φασίστες απανταχού της γης έχουν την ίδια μούρη!


Σοκ έχει προκαλέσει στην πολωνική κοινωνία, η υπόθεση ενός καθηγητή, ο οποίος σχεδίαζε να ανατινάξει το Κοινοβούλιο της χώρας! Τελικά, ο Brunon Kwiecien κατηγορείται πως σκότωσε τη μητέρα του, όταν εκείνη ανακάλυψε το σχέδιο του.

Η πολωνική αστυνομία ανακοίνωσε χθες πως το σώμα της γυναίκας βρέθηκε θαμμένο σε ένα αυτοσχέδιο και ρηχό τάφο σε εθνικό πάρκο της χώρας και τυποποίησαν πως πρόκειται για τη μητέρα του καθηγητή. Έτσι, οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται στο γεγονός πως ο ίδιος της ο γιος είναι ο δολοφόνος της, όταν εκείνη ανακάλυψε πως σκόπευε να μιμηθεί τον μακελάρη Μπρέιβικ.

Ο άντρας, ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει βόμβα τεσσάρων τόνων και να σκοτώσει όλους τους παρευρισκόμενους μέσα σε αυτό, ο κύριος στόχος του ήταν, όμως, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Συνελήφθη τον Νοέμβριο στην Κρακοβία, ο συγκεκριμένος άντρας λάτρευε τον μακελάρη της Νορβηγίας, όταν και πιάστηκε να έχει πάνω του τέσσερις τόνους εκρηκτικών, πυροκροτητές, καθώς και ένα πιστόλι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, ο άνδρας σχεδίαζε να στήσει ενέδρα σε φορτηγό και στη συνέχεια να περιζώσει με τα εκρηκτικά το κοινοβούλιο.



Ο Kwiecien παρακολουθούνταν από καιρό από τις μυστικές υπηρεσίες της Πολωνίας και στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία, μετά από το ανάλογο τηλεφώνημα της γυναίκας του, η οποία είναι βιολόγος, προς τις αρχές.

Το σώμα της νεκρής μητέρας του, ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο, αλλά μόλις χθες ανακοινώθηκε, επίσημα, πια η ταυτότητά της. Ο καθηγητής, τώρα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για την κατασκευή βομβών, για τρομοκρατία, αλλά και για τη δολοφονία της μητέρας του.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, οι σκέψεις των αρχών είναι: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το κίνητρό του αυτή τη στιγμή. Ίσως να έμαθε τι σχεδίαζε να κάνει και εκείνος να θεώρησε πως μια ακόμη δολοφονία δεν θα πείραζε».

Μετά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί είπαν πως πρόκειται για έναν ακραίο εθνικιστή και αντισημίτη, όπως επίσης και ότι πίστευε ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση λόγων των «ξένων» σε κυβερνητικές υπηρεσίες, κάτι που θυμίζει πολύ την προσωπικότητα και τις απόψεις του Μπρέιβικ.

Μέσω του δικηγόρου, την προηγούμενη εβδομάδα, ο ίδιος επιβεβαίωσε πως σχεδίαζε την ανατίναξη του κοινοβουλίου, λόγω του «Μίσους του προς τους πολιτικούς».

Πηγη:http://www.koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου