Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Λυκουρέντζος σε μάνατζερ: Ελάτε να δουλέψετε δωρεάν

 Αντρέα δώσε το παράδειγμα.. Αποποιήσου του μισθού σου !!ΓΖ

«Όποιος θέλει να βοηθήσει την πατρίδα να αφήσει σε κριτική αλλά να έρθει να αναλάβει μάνατζερ στα νοσοκομεία δωρεάν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.


Κάλεσμα σε όσους τεχνοκράτες μπορούν να βοηθήσουν τη διοίκηση των νοσοκομείων αμισθί απηύθυνε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοινώνοντας την έναρξη της διαδικασίας για την πρόσληψη νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία.
«Όποιος θέλει να βοηθήσει την πατρίδα να αφήσει σε κριτική και να έρθει να αναλάβει μάνατζερ στα νοσοκομεία δωρεάν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.



Σημειώνεται ότι πρόκειται να προσληφθούν συνολικά 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές και θα υπόκεινται σε ετήσια αξιολόγηση. Ο ανώτερος μισθός (μεικτά) είναι 3.000 ευρώ για τα μεγαλύτερα νοσοκομεία.

Ο υπουργός δήλωσε ότι όποιος διοικητής δεν επιτυγχάνει τους στόχους η θέση του θα επαναπροκηρύσσεται.

Σε ό,τι αφορά τα προσόντα, οι νέοι διοικητές θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ θα συνεκτιμηθεί μεταπτυχιακός τίτλος στη διοίκηση μονάδων Υγείας και στα οικονομικά της Υγείας. Ο ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα βιογραφικά έως τις 27 Μαρτίου και θα αξιολογηθούν από εδική επιτροπή.

Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας παλεύει να καταβάλει τα απλήρωτα ποσά για τις εφημερίες.

Όσον αφορά τις δαπάνες στην υγεία, το 2012 ανήλθαν σε 2,12 δισ. ευρώ για τις προμήθειες και το 2013 ο στόχος είναι να μειωθούν κάτω από 2 δισ. ευρώ. Οι εφημερίες έφθασαν το 2012 στα 320 εκατ. ευρώ ενώ στόχος για το 2013 είναι μείωση κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου