Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο ΡΟΜΑΝΟ ΠΡΟΝΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ο ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι πρότεινε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας την ομόφωνη στήριξη των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος.
Η υποψηφιότητα Πρόντι έχει αρκετές πιθανότητες να λύσει το αδιέξοδο μετά την καταψήφιση του Φράνκο Μαρίνι για τη θέση του ανώτατου άρχοντα στη γειτονική χώρα.
Ο Πρόντι, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1999 έως το 2004, έχει τη στήριξη μεγάλης μερίδας της Αριστεράς, αλλά έχει απορριφθεί ως υποψήφιος από τον ηγέτη της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έναν από τους παλαιότερους πολιτικούς εχθρούς του.
Ο 63χρονος έχει διατελέσει πρωθυπουργός της Ιταλίας το διάστημα 1996-1998 και 2006-2008 και δεν θα είναι υποψήφιος στην τρίτη ψηφοφορία, που πραγματοποιείται σήμερα νωρίς το μεσημέρι, αλλά στην τέταρτη το απόγευμα της Παρασκευής ή αύριο Σάββατο.
Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία απαιτείται απλή πλειοψηφία, ενώ στις δύο χθεσινές της Πέμπτης ήταν απαραίτητη η πλειοψηφία δύο τρίτων για την εκλογή προέδρου.

πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου