Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Χόιστ πατέρας και γιός: Μια απίστευτη ιστορία θέλησης και δύναμης ψυχής

Κάθε πατέρας είναι ο προσωπικός ήρωας στα παιδικά μάτια κάθε αγοριού.Στην περίπτωση του ,72αχρονου σήμερα Dick Ηοyt θα λέγαμε πως αυτή η ιδεατή εικόνα του ήρωα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα! Ο γιος του, Rick Hoyt γεννήθηκε με σοβαρή παράλυση και παρά τις προτροπές των γιατρών να κλείσουν το παιδί σε ίδρυμα γιατί “θα έμενε για πάντα φυτό” ,οι γονείς του αποφάσισαν να τον μεγαλώσουν σαν κάθε άλλο παιδί στη Βοστώνη που κολυμπούσε ,έπαιζε ,έκανε κούνια... Στην ηλικία των 12 ,ο Rick μπόρεσε να μιλήσει ,με μηχανική υποστήριξη. Ήταν άνοιξη του 1977 όταν ζήτησε στον πατέρα του, να συμμετέχουν σ' έναν τοπικό αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων για την ενίσχυση ενός αθλητή που έμεινε παράλυτος μετά από ατύχημα. “Ήθελα να δείξω σε αυτόν τον άνθρωπο πως η ζωή συνεχίζεται και ότι μπορεί ακόμα να ζήσει μια παραγωγική ζωή”- λέει ο ίδιος σήμερα.Ο πατέρας του όντας τότε 37 ετών και χωρίς την φυσική κατάσταση ενός δρομέα ,δέχτηκε να πάρει μέρος στον αγώνα ,σπρώχνοντας το καρότσι του γιού του και με αυτόν τον τρόπο έτρεξαν μαζί σαν μια ομάδα και τα 5 χιλιόμετα και τερμάτισαν!

Όπως μας εξομολογήθηκε ο ίδιος ο Dick σε συνέντευξη του, εκείνο το βράδυ ο Rick του είπε : “ Πατέρα ,όταν τρέχουμε νιώθω την παράλυση μου να εξαφανίζεται ”...Αποτέλεσμα : Πάνω από 1.000 ολοκληρωμένοι αγώνες δρόμου μεταξύ αυτών μαραθώνιοι και τρίαθλοι ,που έτρεξαν στο διάστημα αυτών των 30 χρόνων μαζί πατέρας και γιός ,σαν μια ομάδα ! Μάλιστα η “ομάδα Ηοyt” συμμετείχε το 1989 στην διοργάνωση “Ironman”,ένας τρίαθλος αντοχής μεγάλης δυσκολίας αποτελούμενος από 3 στάδια (2,4 μίλια κολύμπι ,112 μίλια ποδηλασία, και τρέξιμο σε μαραθώνιο- χωρίς διάλειμμα !). Όταν ο Dick ρωτήθηκε αν θα ήθελε ο ίδιος χωρίς τον γιο του να ακολουθήσει μια καριέρα αθλητή απάντησε “Δεν έχω την επιθυμία να τρέχω χωρίς τον Rick ,αυτός είναι στην πραγματικότητα ο αθλητής και μάλιστα είναι ανταγωνιστικός θέλει να νικάει ,αυτός με παρακινεί και με εμπνέει ”.

Φέτος συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τον οποίο δεν τερμάτισαν ,λόγω των γνωστών θλιβερών γεγονότων .Ο Rick σήμερα είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Βοστώνης και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για παιδιά με σωματικές δυσλειτουργίες.

Ο Dick Hoyt,ένας απλός μπαμπάς που δεν είχε τρέξει ποτέ πάνω από ένα χιλιόμετρο ,για το χαμόγελο του γιου του τη στιγμή που περνάνε την γραμμή τερματισμού ,έγινε μαραθωνοδρόμος.. .Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνει το σώμα όταν υποτάσσεται στη δύναμη της ψυχής !

Γιούλη Αρβανίτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου