Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Ενιαία παράταξη της Αριστεράς με αυτοδιάλυση συνιστωσών

Τη θέση ότι το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα πρέπει να οδηγήσει στη συγκρότηση μιας ενιαίας παράταξης της Αριστεράς διατύπωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον διευθυντή του ραδ. σταθμού "Στο Κόκκινο", Κώστα Αρβανίτη. Προς τούτο, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την αυτοδιάλυση του Συνασπισμού και την ένταξη των μελών του ως φυσικών προσώπων στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενιαία λίστα για την εκλογή των οργάνων του νέου κόμματος. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει τη Συντονιστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που συνεδριάζει σήμερα, και, βεβαίως, την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

"Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να στείλω εύκολα τελεσίγραφα διάλυσης σε οποιαδήποτε αριστερή οργάνωση", τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Real News". Σε ερώτηση για το αν το Αριστερό Ρεύμα θέτει θέμα προέδρου, ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι "το Αριστερό Ρεύμα δεν έθεσε ούτε θέτει θέμα προέδρου του κόμματος. Κάθε άλλο!".


Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός ενιαίου κόμματος κατέθεσε η τάση του Συνασπισμού Πλατφόρμα 2010, η οποία διοργάνωσε πανελλαδική σύσκεψη την περασμένη Κυριακή. Επιπλέον, τόνισε ότι η εκλογή του προέδρου του κόμματος θα πρέπει να γίνεται από το Συνέδριο.

Την αντίθεσή του στην αυτοδιάλυση των συνιστωσών εξέφρασε ο Αντώνης Νταβανέλλος, στέλεχος της ΔΕΑ, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τις συνιστώσες και την αυτοδιάλυσή τους "τείνει να αναδειχθεί σε ματζούνι για πάσα νόσο", σε κείμενο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα rproject.gr. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΑ, στην πρόσφατη πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, συμμετείχε στη λίστα της Αριστερής Πλατφόρμας.
Αλ. Τσίπρας: Λαϊκή εντολή το ενιαίο κόμμα

"Η απόφαση για την ενιαιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απόφαση του Τσίπρα ή ενός ηγετικού επιτελείου. Είναι λαϊκή εντολή", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Για το θέμα των συνιστωσών, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε: "Επειδή κανείς δεν εκβιάζεται από κανέναν, αλλά ούτε και η πλειοψηφία του κόσμου που θέλει να εφαρμόσει αυτή τη λαϊκή εντολή μπορεί να εκβιαστεί, αν κάποιες συνιστώσες, συλλογικότητες, αισθάνονται ανέτοιμες να προχωρήσουν τώρα σε αυτό το βήμα, μπορούν να μείνουν ως παρατηρητές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου