Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΠΟΥΤΙΝ: Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές, εξακολουθεί να βρίσκεται στην ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας Σερεμέτιεβο, λύνοντας το μυστήριο όσον αφορά το που βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ.

Ο Σνόουντεν είναι ελεύθερος να φύγει και θα πρέπει να το κάνει το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Φινλανδία.
Ο Ρώσος πρόεδρος επέμεινε στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει συνάψει με τις ΗΠΑ μια συμφωνία έκδοσης, αλλά σημείωσε ότι όσο πιο γρήγορα ο Σνόουντεν επιλέξει έναν προορισμό, “τόσο το καλύτερο θα είναι” για την Ρωσία και για τον ίδιο.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ελπίζει η υπόθεση αυτή να μην επηρεάσει τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον, η οποία επιζητεί η Ρωσία να τον παραδώσει στις ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα δεν θα τον παραδώσει, ενώ παράλληλα απέρριψε τις αμερικανικές κατηγορίες για την Ρωσία όσον αφορά την υπόθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς τις “ανοησίες”.

Η άφιξη στην Μόσχα του Σνόουντεν ήταν “εντελώς απροσδόκητη”, πρόσθεσε ο Πούτιν, ο οποίος απέρριψε τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον απέναντι στην Ρωσία σχετικά με την υπόθεση αυτή.

πηγή: e-typos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου