Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Άρχισε να εκπέμπει «μπάρες» η ΝΕΡΙΤ


Από το πρωί της Δευτέρας η ΝΕΡΙΤ ξεκίνησε να εκπέμπει έστω και με μπάρες στην οθόνη, στα κανάλια 48 και 52 UHF. Προς το παρόν δεν μεταδίδεται κάποιο σήμα. «Mαύρο» παραμένει στις συχνότητες του καναλιού της Βουλής, του BBC, της Deutsche Welle, του TV5 και του ΡΙΚ (RIKSAT). Η κίνηση αυτή έρχεται πριν την απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ για έκδοση προσωρινής διαταγής για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης μέχρι τη συζήτηση της κύριας προσφυγής. Σύμφωνα με εργαζόμενους και τεχνικούς του σήμα της ΝΕΡΙΤ είναι παράνομο. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα μέσω της EBU.
«Το σήμα της ΝΕΡΙΤ εκπέμπεται παράνομα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤΠαναγιώτης Καλφαγιάννης και αφού τόνισε πως «η EBU αναγνωρίζει μόνον την ΕΡΤ ως δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση και κανένα άλλο κανάλι πέραν της ΕΡΤ», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χρησιμοποιήσει όλο τον μηχανισμό των ιδιωτικών εταιρειών με πρώτη την Digea.

«Νέα συνταγματική εκτροπή» χαρακτήρισε το Συντονιστικό δημοσιογράφων της ΕΡΤ την εκπομπή του σήματος ΝΕΡΙΤ από την DIGEA. «Χωρίς σύσταση εταιρείας, παρά μόνο με εξαγγελίες, πώς ανεβάζουν το λογότυπό της; (…) Είναι δυνατόν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, όπως διαρρέετε, να μεταδοθεί από έναν παράνομο τηλεοπτικό δίαυλο;», διερωτήθηκαν οι δημοσιογράφοι.

Κατηγόρησαν επίσης την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα» και «να επιδείξει πυγμή απέναντι όχι μόνο στους κυβερνητικούς εταίρους που προσέρχονται απόψε στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με θέση ‘ανοιχτή ΕΡΤ’ αλλά και απέναντι σε όλους αυτούς τους πολίτες που καθημερινά μέσα από τον προαύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής και στις πλατείες των πόλεων όλης της χώρας ζητούν επίμονα να μπουν τίτλοι τέλους στη δημόσια ενημέρωση».

«Η εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ, μέσω Digea είναι παράνομη. Η ίδρυση της δεν έχει εγκριθεί. Φέρνω την παρανομία Σαμαρά- Καναλαρχών στη Βουλή», έγραψε στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο εργατολόγος, Δ. Περπατάρης χαρακτήρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, παράνομη την εκπομπή σε δημόσια συχνότητα από τη «ΝΕΡΙΤ» από μια εταιρεία ανύπαρκτη, που δεν έχει συσταθεί, ενώ δεν υπάρχει κανένα νομοθέτημα, τουλάχιστον στη Βουλή, που να προβλέπει έναρξη λειτουργίας της.

Η παράνομη εκπομπή του νέου σήματος της ΝΕΡΙΤ από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί μια ακόμη προκλητική επίδειξη αυταρχισμού εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά, σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, πρόκειται για μια πράξη τηλεπειρατείας εκ μέρους του πρωθυπουργού, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, παρότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος για τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, «η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια νομιμότητας, αποδεικνύοντας πως για αυτήν η νομιμότητα ισχύει μόνο όταν εξυπηρετεί της επιδιώξεις της».

Τώρα πια όλοι συνειδητοποιούν πως το πραγματικό δίλημμα είναι δημοκρατία ή μνημόνιο, αλλά την απάντηση θα την δώσει ο λαός, καταλήγει η ανακοίνωση τουΣΥΡΙΖΑ.

Και το ΚΚΕ κατήγγειλε την κυβέρνηση και την Digea, κάνοντας λόγο για προσπάθεια διαμόρφωσης τετελεσμένων. «Οι απειλές και οι εκβιασμοί πρέπει να πέσουν στο κενό. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ. Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής σήμερα στις 7 το απόγευμα».

Σύμφωνα με το Έθνος, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις συχνότητες αυτές θα μεταδοθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πριν την κρίσιμη συνάντηση με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου