Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΛΕΕΙ Ο Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Την εκτίμηση ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει», πως «η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε εντελώς ανεφάρμοστα μέτρα» και για το λόγο αυτό «δεν πρέπει να αποκλείονται νέα μέτρα», εκφράζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Επενδυτής, ο Φώτης Κουβέλης σημειώνει ότι «δεν μποροεί να αποκλειστεί ένα ατύχημα» για την κυβέρνηση, λόγω της αντίδρασης των βουλευτών που την στηρίζουν.
Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της πολιτικής σταθερότητας, παρατηρώντας πάντως ότι αυτή δεν μπορεί να «ταυτίζεται με την συντηριτική πολιτική· δεν ταυτίζεται με τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις και τις αξιώσεις της τρόικας».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «δεν είναι δυνατόν οι εταίροι να δέχονται ότι υπήρξαν λάθη στο πρόγραμμα, να αναγνωρίζουν τα λάθη αυτά και η κυβέρνηση να μην αξιώνει τροποποίηση του προγράμματος προσαρμογής».


Ο κ. Κουβέλης φιλοδοξεί η ΔΗΜΑΡ να εκφράσει «ένα κοινωνικό ρεύμα που θα αναγνωρίζεται ως “μεταμνημονιακή” δύναμη, με διεκδίκηση την αξιοπρεπή επιβίωση της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας και την επαναθεμελίωση του κράτους».

Σημειώνει, δε, ότι στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, στα τέλη Νοεμβρίου, θα επικαιροποιήθεί το πρόγραμμα του κόμματος και θα προσδιοριστεί η νέα πορεία του.

Πάντως, ο προοδευτικός πόλος που επιθυμεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να συγκροτηθεί δεν φαίνεται να χωρά το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ.Βενιζέλο. «Η συγκρότηση αυτού του χώρου και του νέου κοινωνικού κινήματος δεν θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με συμπτήξεις κομμάτων. Θα γίνει με όρους κοινωνίας. Αλλωστε, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, με τις επιλογές του, ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών επιλογών».

Όπως, και με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφορές. Όπως λέει, ο κ. Κουβέλης: «Με τον κ. Τσίπρα δεν έχω προσωπικές διαφορές, παρά τους υβριστικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς που μας απηύθυνε και μάλιστα συστηματικά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά. Προτείνει μονομερή καταγγελία της σύμβασης. Προτείνει στάση πληρωμών. Το πολιτικό του εκκρεμές συνεχίζεται».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι δεν συμμερίζεται τις καταγραφές των δημοσκοπήσεων «και μάλιστα αυτών που γίνονται Ιούλιο μήνα».

Σε ό,τι αφορά την απόφασή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο Φ.Κουβέλης εξήγησε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορούσε να ακολουθήσει και να συμφωνήσει με την κυβερνητική πολιτική, στην οποία -όπως λέει- καταγράφηκε αλλαγή, μετά από απαράδεκτες, μονομερείς και αυταρχικές ενέργειες.

Σημειώνει ότι η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ενώ τονίζει ότι διαφωνεί και με την πώληση δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι η υπουργική απόφαση για τη ΔΕΗ «προσβάλλει το δημόσιο συμφέρον και δεν υπηρετεί το κοινό καλό των πολιτών».

πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου