Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΒΩΜΟ


Μήνυμα συστράτευσης κατά του νεοναζισμού και κάλεσμα σε αγώνα για ανατροπή της κυβέρνησης του μνημονίου έστειλε από το Πέραμα ο Αλέξης Τσίπρας.

“Η εργατική τάξη της Ελλάδας ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Το Πέραμα ζει μια πρωτοφανή τραγωδία. Η Ζώνη γίνεται νεκρή ζώνη και η ανεργία μαστίζει χιλιάδες ανθρώπους” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της ομιλίας του διαμηνύοντας ότι “θα κάνουμε όλοι ότι περνάει από το χέρι μας για να μην υπάρξουν εδώ στη Ζώνη άλλες θυσίες σε βρώμικο βωμό”.
“Γιατί δεν ξεχνάμε τους νεκρούς στο βωμό των συμφερόντων εφοπλιστών και εργολάβων. Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς στο FRENSPI GAS, το ΑΝΑΓΚΕΛ ΓΚΕΪΝΤΝΕΣ, το AISA CREG. Δεν ξεχνάμε όσους θυσιάστηκαν στο βρώμικο βωμό των συμφερόντων. Και πιστεύουμε ότι όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τη μοίρα των ζωντανών δεν μπορεί παρά να έχει καλά φυλαγμένους στη μνήμη του τους νεκρούς”, τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Μιλώντας για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τον τρόπο που διείσδυσε στην κοινωνία εξαπέλυσε επίθεση σε μέσα ενημέρωσης αλλά και κόμματα αφήνοντας αιχμές κατά της ΝΔ.

“Και μέσα στο βούρκο των μνημονιακών πολιτικών, θρεμμένο από τη σύνδεσή του με το κράτος των μνημονίων και τις σκοτεινές σχέσεις με ομάδες του πιο επιθετικού κεφαλαίου, σήκωσε κεφάλι το παρακρατικό εξάμβλωμα του ναζισμού. Σήκωσε κεφάλι όχι από μόνο του. Κάποιοι το εξέθρεψαν. Του έδωσαν λίπασμα για να φουντώσει. Πρώτα μπολιάζοντας με μίσος τους ανθρώπους. Για να αλλάξουν την ατζέντα από το μνημόνιο, προσπάθησαν να στήσουν την ατζέντα της απειλής από τους ξένους εργάτες. Αργότερα όταν είδαν ότι επιλογή τους γέννησε ένα τέρας που μπήκε στη Βουλή όχι μόνο δεν άλλαξαν τροπάρι, αλλά βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το βασικό τους πρόβλημα, τον βασικό τους αντίπαλο: τον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι “ήθελαν η Χρυσή Αυγή να λειτουργήσει ως δεξαμενή για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους, μη τυχόν και πάνε στην αριστερά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ.”

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, τον οποίο συμπεριέλαβε σε αυτούς που “μέχρι χθες χάιδευαν και τάιζαν το τέρας” και “σήμερα παρουσιάζονται έκπληκτοι”, διερωτώμενος “αφού τους είχε έτοιμους γιατί δεν έστελνε πριν πέσει νεκρός ο Παύλος;”, σχετικά με τη δικογραφία που απέστειλε στον Άρειο Πάγο για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Απηύθυνε πανελλαδικό κάλεσμα σε κοινό αγώνα κατά του ναζισμού λέγοντας “να τον ξεριζώσουμε φίλες και φίλοι από παντού με την αγωνιστική μας παρουσία, τον αγωνιστικό μας λόγο, την αγωνιστική μας πράξη.” “Να τον πολεμήσουμε ενωμένοι για να νικήσουμε την πείνα, την αδικία, την ανασφάλεια, τον αυταρχισμό, την ασυδοσία του πλούτου. Να οργανώσουμε την οργή σε αγώνα δίνοντας διέξοδο στη χώρα και στην κοινωνία. Να τελειώνουμε επιτέλους με τα μνημόνια και το φασισμό που γεννούν, τρέφουν, και αναπαράγουν”, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφορικά με τη θεωρία των δύο άκρων που αναπαράγεται αρκετά τελευταία τόνισε το εξής: “Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού. Είμαστε το άκρον άωτον της κοινωνικής δικαιοσύνης, απέναντι στο άκρο των μνημονίων και της καθημερινής αδικίας. Είμαστε το άκρον άωτον του δίκιου του εργάτη απέναντι στο άκρο του ασύδοτου καπιταλιστή. Είμαστε το άκρον άωτον της ομαλότητας, απέναντι στο άκρο της ανωμαλίας, της ανασφάλειας, και της καταπίεσης.”

Ειδικά για το Πέραμα τόνισε ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργηθεί ένας Ενιαίος- Εθνικός Φορέα ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής διαχείρισης, “που θα περιλαμβάνει όλη τη ναυπηγική βιομηχανία και τη Ζώνη, με σκοπό να ανασυγκροτήσει τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο”.

“Δεν πρόκειται και δεν θα το κάνουμε, να καθόμαστε και να κοιτάζουμε το Πέραμα να αργοπεθαίνει”, ούτε “να μετατραπεί το Πέραμα, όπως και κάθε εργατική γειτονιά, σε πεδίο βολής φτηνό για τη ναζιστική συμμορία των μεγάλων αφεντικών” είπε στη συνέχεια και κάλεσε εργαζόμενους και μικροεπιχειρηματίες που πλήττονται από τις μνημονικές πολιτικές της λιτότητας να πάρουν θέση “στο μέτωπο πάλης κατά των μνημονίων, κατά της καταστροφής του παραγωγικού δυναμικού της Ζώνης, κατά της ναζιστικής πανούκλας.”

“Με τους αγώνες και τη πάλη σας, να ορθώσει η κοινωνία ανάστημα στη βαρβαρότητα και το φασισμό. Να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Με τη ψήφο σας να γίνει παρελθόν το μνημόνιο της καταστροφής.”

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στην πλατεία Ηρώων θα μιλήσουν επίσης οι βουλευτές Β’ Πειραιά, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας.

Κεδίκογλου: Διχαστικός ο λόγος του Τσίπρα

“Ακραίος στις εκφράσεις του και διχαστικός στο λόγο του ο κ. Τσίπρας μιμείται εκείνους που υποτίθεται ότι καταδικάζει.Οι Έλληνες απαιτούν να υψωθεί φραγμός στο διχασμό”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου