Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ

Ξεκάθαρη επίθεση στην κυβέρνηση- για την οποία είπε ότι στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια- εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του που άνοιξε την αυλαία των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τις εκλογές, αλλά δεν θα τα καταφέρει» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας παράλληλα τους συμβούλους του πρωθυπουργού ότι επιδίδονται σε προσπάθεια συκοφάντισης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για προσπάθεια ελέγχου της Ελλάδας από ξένα κέντρα και συμφέροντα. “Η κυβέρνηση- δίκην εργολάβου- πρέπει να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο στο οποίο την στηρίζουν η διεθνής τοκογλυφία και εσωτερική κερδοσκοπία. Πρέπει να περιμένουμε το χειρότερο και να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και δημοκρατική εμμονή” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, προβλέποντας παράλληλα σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και τους συσχετισμούς.



Αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την υποψηφιίοτητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, τονίζοντας ότι η πρόταση αυτή είναι τιμητική για τον ίδιο, αλλά κυρίως δικαιώνει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ. “Θα δώσουμε τον αγώνα στην Ελλάδα για λογαριασμό όλης της Ευρώπης για να αλλάξουν οι συσχετισμοί” και να συγκροτηθεί ένα μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας, είπε.

Παρουσίασε το ΣΥΡΙΖΑ ως την πιο μεγάλη και αξιόπιστη δύναμη ομαλότητας και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα διαφυλάξει την δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού όπως πάντα έκανε η αριστερά στην Ελλάδα και μάλιστα σε πολύ δύσκολες στιγμές. Στον αντίποδα, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται όλο και πιό επιρρεπής στον αυταρχισμό, στη φαιά προπαγάνδα και στη φαλκίδευση της δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τρόμο την προοπτική νέων μέτρων και προσποιείται ότι διαπραγματεύεται. Ομως, πρόσθεσε “δήθεν διαπραγματεύονται, δήθεν βάζουν κόκκινες γραμμές”. ‘Ομως, συνέχισε, δεν υπάρχει ούτε ένας στην Ελλάδα που να «τρώει» αυτή την προπαγάνδα των δήθεν της κυβέρνησης.

Για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι λόγο για τεράστιο σκάνδαλο και αναφερόμενος στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, είπε ότι έγινε προσπάθεια στήριξης του βασικού υπόπτου δηλ. του κ.Βενιζέλου και ότι υπήρξαν επικίνδυνοι τριγμοί στην κυβερνητική συνοχή. Δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει για να υπάρξει διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.

Τέλος, απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε λιγότερη γκρίνια και περισσότερη δράση, ενώ τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί το ήθος της Αριστεράς και να παραμείνουν ψηλά τα στοιχεία της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς.

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου