Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μ.ΣΟΥΛΤΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ October 3rd, 2013 | Author: kartesios


Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες. Είμαστε και οι δύο πολιτικοί της Αριστεράς, αλλά ο κ.Τσίπρας «είναι κάπως πιο αριστερός», δήλωσε χαριτολογώντας ο κ.Σουλτς και πρόσθεσε ότι «αυτό διορθώνεται».

Τόνισε ότι συμφωνεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και δικαιότερη κατανομή του πλούτου.

Αναφερόμενος στο θέμα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι ο ναζισμός πάντοτε έφερνε και φέρνει τη δυστυχία και ότι όλοι οι δημοκράτες θα πρέπει να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου.
Ανέφερε, επίσης, ότι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να εκφράζει την πλειοψηφία της ευρωβουλής που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές του Μαΐου και όχι την πολιτική ομάδα που θα έχει τις σχετικά περισσότερες έδρες.

«Η κοινή ιστορία των λαών της Ευρώπης αποδεικνύει πόσο αναγκαίο είναι να ορθώσουμε εμπόδιο στην ανάπτυξη του φασισμού, αλλά και πόσο επικίνδυνη και ανιστόρητη είναι η θεωρία που εξισώνει τα θύματα με τους θύτες, η θεωρία των δύο άκρων που το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, ακούγεται στη χώρα μας, στην Ελλάδα» τόνισε, από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας

«Εξέφρασα την ικανοποίησή μου που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υιοθετεί τέτοιες απόψεις, καθώς, επίσης, και την ικανοποίησή μου που θα υπάρξει σύντομα σύγκληση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η επικίνδυνη αύξηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη» σημείωσε επίσης.

Ως προς τα ζητήματα της οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις διαβουλεύσεις που είχε με τον Μ. Σουλτς λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για την οικονομία και για τα αδιέξοδα της λιτότητας στην Ευρώπη. Είπε ότι είμαστε αριστεροί πολιτικοί, έχοντας κάποιες διαφορές μεταξύ μας. Δεν ξέρω ποιος από τους δυο μας πρέπει να διορθωθεί. Είναι βέβαιο, όμως, ότι πρέπει να διορθωθεί και μάλιστα ριζικά η εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ελλάδα.

»Είχα τη χαρά να συμφωνήσω με τον Πρόεδρο ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση, ότι λύση δεν είναι να φορτώνεις με δάνεια, προκειμένου να αποπληρωθούν τα προηγούμενα. Αλλά λύση είναι η ανάπτυξη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η καταπολέμηση της ανεργίας».

Τέλος, υπογράμμισε ότι άκουσε «με ενδιαφέρον τη σκέψη για τη δυνατότητα θεσμικού ελέγχου των δυο τρίτων της τρόικας από τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» διότι, όπως σημείωσε, «η τρόικα είναι ένα μόρφωμα το οποίο δεν έχει θεσμική κατοχύρωση με βάση την ευρωπαϊκή Συνθήκη».

πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου