Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση θα μοιράσει χριστουγεννιάτικα δώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Μετά τη φοβερή οικονομική επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος, η κυβέρνηση θα μοιράσει δωρεάν γαλοπούλες στους έλληνες. Οι φωτογραφίες θα μοιραστούν με σειρά προτεραιότητας μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα. 
- Στις φωτογραφίες θα φαίνονται ψημένες γαλοπούλες, γεμιστές με κάστανα και σταφίδες. Στις πολυμελείς οικογένειες, θα δοθούν φωτογραφίες με ψημένες γαλοπούλες σε μέγεθος αφίσας.
- Οι κυβερνώντες θα αναγκαστούν, να υποστούν το μαρτύριο της κατανάλωσης πραγματικής ψημένης γαλοπούλας και ενίοτε ψημένης γουρουνοπούλας για να μας προστατεύσουν από τα τριγλυκερίδια.
- Το πλεόνασμα είναι τόσο μεγάλο (με το συμπάθιο) που σε όλους τους άστεγους η κυβέρνηση θα μοιράσει εκείνα τα «μακέτα» του... 
Σημίτη που του είχαν περισσέψει. Κάθε άστεγος και ένα «μακέτο». 


- Οι κυβερνώντες θα αναγκαστούν να συνεχίσουν να κατοικούν σε ευρύχωρα, πολυτελή και ζεστά σπίτια απαλλάσσοντας εμάς τους υπόλοιπους από το άγχος και τα έξοδα της συντήρησης μιας μεγάλης κατοικίας. 

- Αλλά αυτή η κυβέρνηση θα φροντίσει και για όσους έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα. Εκατοντάδες χιλιάδες κεριά θα μοιραστούν τις επόμενες μέρες σε όσους έχουν ανάγκη να δουν επιτέλους φως στο σπίτι. Για το τούνελ…άστα. 

- Οι κυβερνώντες θα συνεχίσουν να φωτίζουν τα σπίτια τους χρησιμοποιώντας ηλεκτρισμό, στερώντας συνειδητά από τον εαυτό τους το ρομαντισμό της φλόγας ενός κεριού τον οποίο χαρίζουν απλόχερα σε μας. 

- Ο ίδιος ο Άδωνις-Σπυρίδωνας θα μοιράζει τις γιορτινές μέρες πόρτα-πόρτα βιβλία σε προσφορά. Στα δύο βιβλία, δώρο μισή ασπιρίνη. Στα τρία βιβλία, δώρο ένα υπόθετο γλυκερίνης. 

- Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι ο Άδωνις-Σπυρίδωνας συζητάει με αντίπαλο φαρμακοβιομήχανο με σκοπό την αγορά μεγάλης ΠΑΕ για να μπει στο μάτι του Γιαννακόπουλου, κρίνονται, τουλάχιστον, ως αναληθείς. 

- «Απασφάλισε ο Βενιζέλος» έγραφε στο προηγούμενο πρωτοσέλιδό της η Real News του Χατζηνικολάου. Σιγά μην «όπλισε» κιόλας. Στο επόμενο πρωτοσέλιδο περιμένουμε κάτι σαν: «Έκλαπσε ο Βενιζέλος»; 

- «Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη» είπε ο Πανμέγιστος Τζων Στουρ. Απλώς, ξέχασε να μας πει το «πόσα» θα πληρώσει. Ελάχιστα σε σχέση με τα 4 δις που προσδοκά ο ίδιος από το φόρο ακινήτων. Λεπτομέρεια (sic). 

- Εκείνον τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ, πάλι τον ξήλωσε η ΝΔ. Κάθε 5 μήνες τον ξηλώνουν και μετά τον ξαναράβουν. Αυτό δεν είναι κόμμα. Ατελιέ υψηλής ραπτικής είναι. Αντώνη, ο Κωστέτσος μπροστά σου δεν πιάνει μία. 


- Πράσινα, ροζ, φούξια αλλά και διάφορα άχρωμα πολιτικά ρετάλια σχεδιάζουν την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Η παραπάνω «παράταξη», αγνοείται από τότε που γεννήθηκε. 


- Άρχισαν οι «διαφοροποιήσεις» βουλευτών στο μπακιρένιο μεσημέρι. Πάει, έγιναν κι αυτοί συστημικοί. Τσακώνονται για τις θέσεις. Έρχονται και ευρωεκλογές! Κι εγώ που είχα πιστέψει ότι ήταν αντισυστημικοί! 


- Εκνευρισμός επικρατεί στο υπουργείο μη παιδείας. Συζητιούνται διάφορα. Κατάργηση των σχολικών συμβούλων, νέα αύξηση του διδακτικού ωραρίου και πολλά άλλα. 


- Είναι βαρύ, εδώ που τα λέμε. Και τι δεν έκανε ο Αρβανιτόπουλος για να βγάλει πλεόνασμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μηδενικοί διορισμοί, αύξηση διδακτικού ωραρίου, 30άρια τμήματα αλλά και πάλι, έλλειμμα έχει. 


- Θα έχει άδικο μετά η μαμά-τρόικα να τον χαρακτηρίσει ελλειμματικό και να τον θέσει σε διαθεσιμότητα με κλειστά ΑΕΙ, και τους εργαζόμενους στη θέση τους ενώ έπρεπε να είναι ανοιχτά ΑΕΙ, χωρίς εργαζόμενους; 


- Ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει και πρωτογενές πλεόνασμα. Αντώνη σε εμπιστεύομαι ως πιτσαδόρο, ακόμη και ως πρωθυπουργό, αλλά ως μέντιουμ πέφτεις πάντα έξω (επί της ουσίας). 


- «Πλειστηριασμοί», η νέα κόκκινη βραδινή τουαλέτα των κυβερνητικών βουλευτών. Φοριέται μέχρι τη στιγμή της ψηφοφορίας. Μετά, με το ελαφρύ τράβηγμα ενός κορδονιού πέφτει απαλά, αφήνοντάς τους τσίτσιδους. 


Από kyrgiakischristos μέσω resaltomag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου