Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Σε αργία απειλεί να θέσει τον Πελεγρίνη ο υπουργός Παιδείας

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/FosPhotos

Στο πειθαρχικό συμβούλιο θα στείλει τη Δευτέρα τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Πελεγρίνη, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, θέτοντάς τον σε αργία, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» Η αιτιολογία φέρεται πως θα είναι με την αιτιολογία η μη άσκηση των καθηκόντων του.
Αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά που ένας πρύτανης θα τεθεί εκτός καθηκόντων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο υπουργός Παιδείας -με υπουργική απόφαση και με τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, όπως ορίζει και ο νόμος/πλαίσιο- έχει το δικαίωμα, σε περίπτωση που κρίνεται ότι ο πρύτανης δεν ασκεί καθήκοντα που να είναι προς το συμφέρον του πανεπιστημίου, να τον παραπέμπει σε πειθαρχικό συμβούλιο και έως την εκδίκαση της υποθέσεώς του να τον θέτει σε αργία.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο και μετά από δυόμιση μήνες να ανοίξει το πανεπιστήμιο της Αθήνας.

«Επικοινώνησα με τον πρύτανη κ. Πελεγρίνη και του ζήτησα πρώτον να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου της 25ης Νοεμβρίου για επαναλειτουργία του Ιδρύματος και δεύτερον να προβεί πάραυτα σε δημόσια δήλωση και στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν το άμεσο άνοιγμα του πανεπιστημίου και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία που παρεμποδίστηκε.Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μη θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος», δήλωσε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου