Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σχολικοί φύλακες εισέβαλαν στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης Με εννέα προσαγωγές στη ΓΑΔΑ ολοκληρώθηκε η αιφνίδια απόπειρα

Με εννέα προσαγωγές στη ΓΑΔΑ ολοκληρώθηκε η αιφνίδια απόπειρα εισβολής σχολικών φυλάκων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το πρωί της Τρίτης. Ωστόσο, τα επεισόδια επαναλήφθηκαν αμέσως μόλις το πλήθος των φυλάκων μεγάλωσε και όλοι μαζί προσπάθησαν να φτάσουν στην πόρτα του υπουργείου.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι εννέα πρωινές προσαγωγές έξω από το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρονται να έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις μετά τις 13:30 της Τρίτης, χωρίς, ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί η κατηγορία.
Από άτομο στα ΜΑΤ έγινε χρήση δακρυγόνων, πριν καλά-καλά όλα τα μέλη της διμοιρίας προλάβουν να βάλουν τις μάσκες τους, σύμφωνα με μαρτυρία.

Δύο γυναίκες αισθάνθηκαν δυσφορία από τα δακρυγόνα και τους παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.


Οι φύλακες είχαν ήδη από τις 06:00 της Τρίτης συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και μετά τις 06:30 επιχείρησαν να εισβάλλουν.

Δυνάμεις των ΜΑΤ όμως τους εμπόδισαν, απωθώντας το μεγαλύτερο μέρος της μάζας τους και προσήγαγαν εννέα από αυτούς.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι σχολικοί φύλακες -15 περίπου άτομα από τους 35 συνολικά συγκεντρωμένους από τα ξημερώματα της Τρίτης- κατάφεραν νωρίς το πρωί να μπουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από μία πίσω πόρτα.

Ανέβηκαν μέχρι τον τρίτο όροφο και κατόπιν, κατέβηκαν στο σαλόνι εισόδου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις τους έβγαλαν έναν-έναν έξω, με τους αστυνομικούς να εισέρχονται από την μπροστινή πόρτα και να τους βγάζουν από το κτίριο, χωρίς επεισόδια και χωρίς αντίσταση από την πλευρά τους.

Τα περισσότερα άτομα του συγκεκριμένου μπλοκ είναι από τη Λάρισα και μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκεται και ο επικεφαλής τους.

Λίγο πριν τις 09:00, συγκεντρώθηκαν στο σημείο περισσότεροι σχολικοί φύλακες. Οι αστυνομικές δυνάμεις εντάθηκαν. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προσπαθούν να απωθήσουν τον κόσμο προς το πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Σοφίας. Μετά τις 09:15, στο σημείο κατέφθασαν κλούβες και έγινε χρήση δακρυγόνων κατά των σχολικών φυλάκων.

Η Βασιλίσσης Σοφίας έχει κλείσει στο ρεύμα της ανόδου προς Κηφισίας και οι σχολικοί φύλακες, γύρω στους 50, έχουν υψώσει πανό και διαμαρτύρονται μέσα στο δρόμο.

H ένταξη μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εντάθηκε όταν διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες από το ρεύμα κυκλοφορίας της Βασιλίσσης Σοφίας.

Στη φάση αυτή, σημειώθηκαν σπρωξιές και επεισόδια, ενώ ανέβηκε και το θερμόμετρο της έντασης.

Λόγω των επεισοδίων και η οδός Ηρώδου Αττικού παραμένει κλειστή και η προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να ανοίξουν το ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας δεν έχει στεφθεί με επιτυχία.

Ακολούθησαν περαιτέρω προσαγωγές των συγκεντρωμένων σχολικών φυλάκων, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει ακόμη γνωστός ο αριθμός τους (τουλάχιστον τέσσερις).







Στο χώρο βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου