Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Έχεις «δικαίωμα» να διαλέξεις το όπλο…

"Σχετικά με σημερινές αναφορές ΜΜΕ, για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι στην περιοχή του Κορδελιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, από τη ΔΕΗ διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Η συμβεβλημένη με τη ΔΕΗ πελάτης και ιδιοκτήτρια της κατοικίας ζήτησε – όπως έχει το δικαίωμα – τη λύση της σύμβασης προμήθειας ρεύματος και συνακόλουθα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου 2012 – δηλαδή πριν από ενάμιση και πλέον χρόνο".

Με μια ανακοίνωση η ΔΕΗ «καθάρισε» για το «περιστατικό» στο Κορδελιό. Έτσι απλά. Η «συμβεβλημένη πελάτης» ζήτησε, «όπως έχει το δικαίωμα»… και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Με την ίδια «λογική» τα παραλίγο θύματα της φωτιάς (…με τα μπούνια «θύματα» της «Ελλάδας του 2013…») είχαν «δικαίωμα» να κρυώνουν, ή να καούν (αν δεν αντέχουν το κρύο). Χτες η οικογένεια στο Κορδελιό γλίτωσε από τη φωτιά…


Το πρωί σε κάποιο κανάλι ο δήμαρχος Κορδελιού είπε πως μόνο στο δήμο Κορδελιού η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα από 700 οικογένειες! Προφανώς, οι οικογένειες αυτές, είχαν... το δικαίωμα (ως «συμβεβλημένοι πελάτες») να «ζητήσουν τη λύση της σύμβασης προμήθειας ρεύματος», ή, έχουν το «δικαίωμα» να μην έχουν λεφτά να το πληρώσουν, ή έχουν το «δικαίωμα» να αντέχουν στο κρύο.


Το έγκλημα που συντελείται μπροστά στα μάτια μας είναι διαρκές. Ξεπροβάλλει πίσω από νόμους, εγκυκλίους και αποφάσεις. Αφήνει καθημερινά πίσω του νεκρούς και θύματα που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, υποθηκεύει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές. Όλοι αυτοί που επικαλούνται σήμερα τους «νόμους», οι καπιταλιστές, το κράτος τους και οι Υπηρεσίες του, ένα μόνο δικαίωμα αναγνωρίζουν στον φτωχό και αδύναμο (τόσο δυνατό αν το πιστέψει και το θελήσει...) μέλος της κοινωνίας «τους»: Να διαλέξει το όπλο με το οποίο θα τον εκτελέσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου