Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος: Οι αναρχικοί δεν είναι εξ ορισμού τρομοκράτες

Την ώρα που έχει φουντώσει η τρομο-υστερία με αφορμή την απόδραση Ξηρού, στη συνεχιζόμενη τρίτη κατά σειρά δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς (σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει προβεί ούτε σε δολοφονίες ούτε σε τραυματισμό οπουδήποτε στις ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται) ο μάρτυρας, πρώην εισαγγελέας Εφετών Δ. Παπαγγελόπουλος, έδινε μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάθεση. Της Άντας Ψαρρά
Στις 2/2/2009 η ΣΠΦ τοποθέτησε γκαζάκια στο σπίτι του κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, που εκείνη την περίοδο ήταν ο επικεφαλής εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής. Στην κατάθεσή του δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι αναρχικοί δεν είναι εξ ορισμού και τρομοκράτες. Σε ερωτήσεις του κατηγορούμενου Χρ. Τσάκαλου σχετικά με τον πολιτικό χαρακτήρα των ενεργειών απάντησε ότι η ενέργεια της ΣΠΦ στο σπίτι του «είχε ένα πολιτικό μήνυμα».

Κατηγορούμενος: Αρα δεν ήταν τρομοκρατική η επίθεση που έγινε στο σπίτι σας.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Δεν το θεώρησα μεγάλης σημασίας, έκρηξη που θα κινδύνευε το σπίτι μου.

Κατηγορούμενος: Είχε ένα πολιτικό μήνυμα.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Αυτό ακριβώς.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχτηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι στον «Ευαγγελισμό» παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του κρατουμένου Σάββα Ξηρού και μόνο από το γεγονός ότι σε διάστημα 20 ημερών δεν είχε συνήγορο κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων.

Ελπίζουμε τώρα να μην εμφανιστεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας που απάντησε χωρίς τερατολογίες και με σαφήνεια στις ερωτήσεις, σαν άλλος ένας οπαδός της τρομοκρατίας!

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου