Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δείπνο Νγκοκ με Τσίπρα - Τα «μαζεύει» ο Κάρας

«Μαζεύει» τις χθεσινές του αναφορές για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ότμαρ Κάρας, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του Λίεμ Χοάνγκ Νγκοκ, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στο Στρασβούργολεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και προτάσεις εγγράφως. «Δεν ήρθα εδώ για να αξιολογήσω το έργο του κ. Τσίπρα», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Κάρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εισηγητές της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου. Ο Λ. Χ.Νγκογκ από την πλευρά του «άδειασε» εκ νέου τον Κάρας, τονίζοντας ότι «δεν είναι αληθές να πούμε ότι ο κ. Τσίπρας ήρθε χωρίς προτάσεις», ενώ παρουσίασε το έντυπο που παρέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του καλεί τον Ότ. Κάρας να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Στο μεταξύ, ο Γάλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Λ. Χ.Νγκογκκαι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έφαγαν μαζί σήμερα το βράδυ σε φιλικό κλίμα (κεντρική φωτό). 


Ειδικότερα, στη συνέντευξη Τύπου ο συνεισηγητής της έκθεσης και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου παραδέχθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δήλωσε πως στηρίζει το έργο της επιτροπής.

Ουσιαστικά, ο χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής ακυρώνει τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος την Τετάρτη, όταν ανέφερε πως «κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις».

«Απάντησα σε μια ερώτηση σχετικά με το “γιατί αργήσατε... και μιλάτε μόνο με την κυβέρνηση και τη Βουλή κλπ”. Είπα ότι συζητήσαμε επίσης και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περισσότερο από μια ώρα και στηρίζει τη δουλειά μας με την ίδια ισχύ όπως κι ο πρωθυπουργός και τα άλλα κόμματα. Είναι απόλυτα σαφές. Αυτό είπα. Δεν αξιολογώ την πολιτική του κ. Τσίπρα εγώ. Εγώ αξιολογώ κι ελέγχω τη δουλειά της Τρόικας» ανέφερε ο Οτμάρ Καράς στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου.
Όταν ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή αν παίρνει πίσω τη χθεσινή του δήλωση, αρνήθηκε να ανασκευάσει, αφού πρώτα είχε παραδεχθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του παρέδωσε αναλυτική τεκμηρίωση.

Δεύτερο «άδειασμα» από Νγκοκ
«Δεν είναι αληθές να πούμε ότι ο κ. Τσίπρας ήρθε χωρίς προτάσεις. Ήρθε με αυτό το έντυπο τίτλος του οποίου είναι: “Το Ελληνικό Πρόγραμμα Διάσωσης”. Και είναι στα πλαίσια της αναφοράς μας να ακούσουμε τι έχει να πει κάποιος για τις ενέργειες της τρόικας. Είναι πολύτιμο έγγραφο με προτάσεις και θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε για να γράψουμε το πρώτο προσχέδιο», δήλωσε εκ νέου ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ που ήδη είχε διαψεύσει τον επικεφαλής και συνεισηγητή του στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.
ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει δημόσια συγνώμη ο Ότ. Κάρας
Μετά τις νέες δηλώσεις του συνεισηγητή της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι «Ο κ. Κάρας μπορεί να μην έχει το σθένος να "αναιρέσει" όσα συκοφαντικά είπε για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ουσιαστικά όμως παραδέχεται, όπως και ο έτερος συνεισηγητής της τρόικας, ότι του παραδόθηκαν οι αναλυτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση». «Καλά είναι τα ψέματα, αλλά τελικά δεν μπορεί να κρατήσει η μπογιά τους ούτε λίγες ώρες. Ο κ. Κάρας οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέσθηκαν» προστίθεται.

Για «απρέπεια και χοντράδα» του Ο. Κάρας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Κάρας ότι «έκανε το χατίρι στον φίλο του Αντώνη Σαμαρά και δε σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του Αλέξη Τσίπρα, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί». Αντέτεινε ότι στη συνάντηση στο Στρασβούργο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του.

Υπενθυμίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, τόνιζε εξαρχής ότι οι (αρχικοί) ισχυρισμοί του Ότ. Κάρας είναι «ψευδείς και συκοφαντικοί» και γεννούν ερωτηματικά, ενώ από το κυβερνητικό στρατόπεδο έσπευσαν να τις υποστηρίξουν, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Υγείας. Παρόμοιες ήταν και οι αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου