Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ευσταθίου: Μίζες έπαιρναν και οι αρχηγοί του στρατού

Φωτογραφία: Αγγελική Παναγιώτου / FosPhotos
Μίζες έπαιρναν και υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού, μεταξύ των οποίων πρώην αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Ναυτικού στις αρχές του 2000, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 83χρονος Παναγιώτης Ευσταθίου, εκπρόσωπος γερμανικής εταιρίας, τον οποίο με την σειρά του κατονόμασε ο Αντώνης Κάντας. Ο Ευσταθίου, που απολογείται από τις 9 το πρωί έχει συναινέσει στο άνοιγμα συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών, ενώ θεωρείται πρόσωπο κομβικής σημασίας στην έρευνα για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 
Συνολικά ο Ευστάθιου έχει κατονομάσει δέκα άτομα ως αποδέκτες χρηματικών ποσών που μετείχαν σε επιτροπές που έλαβαν κρίσιμες αποφάσεις για την προώθηση εξοπλιστικών. Σε αυτούς έχει δώσει συνολικά περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κάντα, ο Ευσταθίου τον δωροδόκησε περίπου με 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι παραδέχθηκε τη δωροδοκία για τις υποθέσεις των υποβρύχιων και του οπλικού συστήματος ASRAD, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι έδωσε τα λεφτά στον Κάντα διότι εκβιάσθηκε από αυτόν και συγκεκριμένα ότι ο Κάντας τον πίεσε πως αν δεν δώσει τα χρήματα η εταιρία του δεν θα έπαιρνε τη δουλειά. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτών, που του ζητούσαν να πεί όλα τα ονόματα "απο πάνω μέχρι κάτω". 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του κατονόμασε και Γερμανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της εταιρίας Atlas Elektronik, την οποία εκπροσωπούσε, ως εμπλεκομένους στη δωροδοκία ελλήνων στρατιωτικών αξιωματούχων.

Για το ζήτημα ο αρμόδιος Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, δήλωσε στο Tvxs, ότι «οι εξελίξεις δικαιώνουν την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ανοιχτή η έρευνα και για τα υποβρύχια και για όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα και σε κάθε κατεύθυνση». «Η διαπλοκή στα ζητήματα των εξοπλισμών φαίνεται να έχει μεγάλο εύρος και πρέπει όλα να εξεταστούν και κυρίως οι εγγυήσεις ότι αυτά που αποτελούν παρελθόν», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να βοηθήσουν τη Δικαιοσύνη στην έρευνα που διεξάγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου