Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Γάζα

Σε νέο σφοδρό βομβαρδισμό της Γάζας προχώρησε τη νύχτα η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, επικαλούμενη αντίποινα σε επίθεση της Χαμάς με δεκάδες ρουκέτες κατά περιοχής κοντά στην πόλη Σντερότ.

Από την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού απουσιάζει το γεγονός, ότι η επίθεση της Χαμάς ήταν απάντηση στο νέο αίμα που έχυσαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες νωρίτερα την Παρασκευή, με πέντε νεκρούς Παλαιστίνιους.




Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ισραηλινή επίθεση υπέστη ζημιές ένα ινδονησιακό νοσοκομείο στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενώ προκλήθηκε μπλακ άουτ στην ίδια την πόλη.

Ο ισραηλινός στρατός, όπως συνηθίζει όταν χτυπά αμάχους, κατηγόρησε τη Χαμάς ότι «εσκεμμένα» δημιούργησε κέντρο εκπαίδευσης και έφτιαξε μια αποθήκη πυρομαχικών «κοντά σε σχολεία, ένα νοσοκομείο κι ένα τέμενος». Έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από μια επίθεση κατά του αρχηγείου, όπως λέει, των υπηρεσιών ασφαλείας της Χαμάς.


Οι πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες που ήταν ανεπτυγμένοι κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Ήταν ηλικίας 19 με 27 ετών και σκοτώθηκαν σε ξεχωριστά επεισόδια στη διάρκεια νέας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε κοντά στον φράκτη, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ Κόντρα εκπρόσωπο του υπουργείου.

Οι τρεις σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά στην Χαν Γιουνές στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και ένας τέταρτος στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα. Ο πέμπτος σκοτώθηκε κατά λάθος όταν εξερράγη μια χειροβομβίδα που κρατούσε στην Μπουρέιζ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τους τέσσερις Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Χαν Γιουνές και τη Τζαμπαλίγια, όμως επεσήμανε ότι περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του φράκτη «καίγοντας λάστιχα και ρίχνοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον των στρατιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου