Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Κατάσχεται η περιουσία του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου.

Κατάσχεται η περιουσία του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου. 
 
Ποινή κάθειρξης 15 ετών για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της τοκογλυφίας σε βάρος καπνεμπόρου από την Καβάλα επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο, Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση και έκρινε ομόφωνα ένοχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκτός από τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας και Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και τους 3 συγκατηγορούμενους του, επιβάλλοντας τους την ίδια ποινή. 
Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση. Παράλληλα αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας. 
Συγκεκριμένα: 1,7 εκ. ευρώ για τον Γιάννη Ανθόπουλο συμπεριλαμβανόμενου του σπιτιού του στη Βούλα και 5,7 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις. Ακόμη στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε ένα όπως και η δικαστική δαπάνη υπέρ του δημοσίου.  
Στους Γ. Ανθόπουλο και σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκε ακόμη και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Στην πλευρά των συνηγόρων της υπεράσπισης δημιουργήθηκαν έντονες αντιδράσεις από την πρόταση της εισαγγελέως να μην αναγνωριστεί στους τέσσερις κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό. Η πρόταση τελικά υιοθετήθηκε από το δικαστήριο. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Γιάννης Ανθόπουλος μεσολάβησε την περίοδο 2002-2005 προκειμένου η ιδιοκτήτρια εταιρίας καπνού «Οδέττη Πετρίδη», να λάβει τοκογλυφικό δάνειο 17,6 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρία των συγκατηγορουμένων του πολιτικού. Το ποσό καλύπτοταν με πλαστά παραστατικά αγοραπωλησιών καπνού. Για τη βοήθεια που παρείχε ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να λάμβανε για κάθε παραστατικό το 10% του ποσού του τιμολογίου. 
Συνολικά, στον πρώην υφυπουργό καταλογίζεται ότι πήρε ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από μερικά χρόνια όταν το ΣΔΟΕ εντόπισε χρηματικά ποσά προερχόμενα από την κ. Πετρίδη σε λογαριασμούς του πολιτικού και της συζύγου του....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/kataschetai-i-perioysia-toy-proin-yfypoyrgoy-gianni-anthopoyloy-poini-katheirxis-15-chronon-me-anastoli-gia-ypothesi-tokoglyfias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου