Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού

Την πόρτα των φυλακών για να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, ο φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που βρισκόταν δίπλα του όταν δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ανοίγει ο Άρειος Πάγος με μία απόφαση - σταθμό, που του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής στις φυλακές και καλής συμπεριφοράς.

Υπενθυμίζεταιθ πως ο Νίκος Ρωμανός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών για εκρήξεις, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είχε κριθεί αθώος για το αδίκηµα της ένταξης σε τροµοκρατική οργάνωση (Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς).

Έπειτα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου, ο 15χρονος τότε Νίκςο Ρωμανός είχε προσχωρήσει στο αντάρτικο πόλης και λίγα χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2013, συνελήφθη στο Βελβεντό Κοζάνης για ληστεία.

«Ο Αρειος Πάγος για πρώτη φορά σε υπόθεση με αυτά τα χαρακτηριστικά, αναγνωρίζει τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά και μάλιστα σε συνθήκες κράτησης του καταδικασθέντος, δηλαδή εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος», ανέφερε ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Θόδωρος Μαντάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Ant1.

Όπως εξήγησε ο Άρειος Πάγος αξιολόγησε για τη λήψη της απόφασής του το γεγονός ότι ο Ρωμανός πήρε απολυτήριο Λυκείου στις φυλακές, πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή του στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολουθεί από το 2016 τα μαθήματα με «βραχιολάκι» κι έχει περάσει επιτυχώς 20 μαθήματα. Η θετική αυτή απόφαση του Αρείου Πάγου εκτιμάται ότι θα μειώσει την ποινή στο Εφετείο φέρνοντας τον Νίκο Ρωμανό, που βρίσκεται ήδη 6 χρόνια μέσα στις φυλακές, πιο κοντά την αποφυλάκισή του.

«Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί βάσιμη προσδοκία ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποφυλακιστεί, αφού βέβαια συνυπολογισθούν τα ευεργετικά ημερομίσθια και οι εκπαιδευτικές άδειες», είπε ο δικηγόρος του κ. Μαντάς.

https://tvxs.gr/news/ellada/anoigei-o-dromos-gia-tin-apofylakisi-toy-nikoy-romanoy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου