Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Γιατί ενοχλεί η «κληρονομική γκαντεμιά» Μητσοτάκη;

Μετά την τραγωδία της Χαλκιδικής, έρχεται ένας δυνατός σεισμός στην Αττική πριν προλάβει η νέα κυβέρνηση να συμπληρώσει το πρώτο της δεκαπενθήμερο στην εξουσία. Στην περίπτωση της Χαλκιδικής οι αντιδεξιοί των social media αρκέστηκαν στο να σαρκάσουν την πρόχειρη ενεργοποίηση του τριψήφιου 112 (ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης που «έτρεξε» η προηγούμενη κυβέρνηση με πολύ αργά βήματα όμως). Με τον σεισμό όμως, το διαδίκτυο «ξεσάλωσε». Προφανώς το επέτρεψε και το γεγονός ότι δεν είχαμε θύματα, οπότε απελευθερώθηκε το χιούμορ χωρίς ενοχές. 

Δεν είχαν τέλος οι χιουμοριστικές αναρτήσεις, οι οποίες όλες είχαν σαν θέμα την κληρονομημένη γκαντεμιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένας αστικός μύθος που ακολουθούσε τον πάτερα του Κωνσταντίνο έως τα τελευταία του. Κάποιες άλλες έδειχναν φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους να αποδίδουν το σεισμικό ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μέσω των social εκφράστηκε πριν την Χαλκιδική και τον σεισμό, έντονη δυσαρέσκεια και κριτική στην κυβέρνηση για τις τοποθετήσεις συνεργάτη της Lamda Development και του ΣΕΒ, για την κατάργηση του ΣΔΟΕ, για την υπαγωγή της έρευνας πλέον στο Ανάπτυξης και όχι στο Παιδείας, για τη μεταφορά του Σωφρονιστικού και του Μεταναστευτικού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το Δικαιοσύνης, για την αλλαγή στάσης σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, για τη δήλωση της υφυπουργού εργασίας ότι οι αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα ήταν ψυχικά νοσούντες και τόσα άλλα. Το διαδίκτυο βούιζε για όλα τα παραπάνω, γελοιογραφούσε, θύμωνε. Όμως τα στελέχη της ΝΔ δεν αντιδρούσαν ιδιαίτερα επιθετικά ούτε φάνηκε να τους ενοχλεί ιδιαίτερα αυτή η κριτική.

Η υποτιθέμενη γκαντεμιά του Μητσοτάκη όμως, τους εξόργισε. Άρχισαν να διαγράφουν φίλους, να κατηγορούν πολίτες ότι είναι προληπτικοί. Γιατί; Μήπως δεν αντιλήφθηκαν την αίσθηση του χιούμορ; Δεν το πιστεύω. 

Μήπως, τα στελέχη των κομμάτων και ειδικά της ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά, ότι κινδυνεύουν από το θυμικό και τις υπόγειες προλήψεις ενός λαού περισσότερο από τη λογική του; Μήπως γνωρίζουν καλά ποιοι μηχανισμοί προπαγάνδας ενεργοποιήθηκαν προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη των εκλογών; Μήπως γνωρίζουν καλά, ότι στα γραφεία τους προσευχόντουσαν να υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών, ενώ στις πλατείες τα στελέχη τους συγχρωτίζονταν με «Μακεδονομάχους» οι οποίοι μάχονταν τη συμφωνία όχι με τη λογική αλλά με το θυμικό, όχι με τα επιχειρήματα αλλά με ένα παράλογο αίσθημα ξεπουλήματος ενός άλλοτε ένδοξου παρελθόντος. Φοβούνται λοιπόν τις προλήψεις και το παράλογο γιατί έτσι πήραν τις εκλογές. 

Γι’ αυτό λοιπόν η «κληρονομική γκαντεμιά» του Μητσοτάκη ενοχλεί περισσότερο από τη σοβαρή κριτική στην κυβέρνηση. Γιατί όπως λέει και η Γιώτα Ι. στο fb «Μου φαίνεται απόλυτα λογικό, μιλάμε για την παράταξη της οποίας ο πρώην πρωθυπουργός συνομιλούσε με τον Θεό, μιλάμε για την παράταξη που αντιπολιτεύθηκε κάνοντας σημαία νεκρούς, ψέματα για ταχύπλοα και Μαλδίβες και παπάδες που δηλώνουν είτε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, είτε ότι ο Τσίπρας προκαλεί την οργή του Θεού.

Το πρώτο καλοφάγωτο λοιπόν που αφορά τη ΝΔ και την κυβέρνησή της είναι που από εδώ και πέρα, αυθόρμητα, χωρίς επαγγελματική επικοινωνιακή χείρα βοηθείας, κάθε φυσική καταστροφή θα αποδίδεται στο γρουσούζικο DNA του Koulis».


https://tvxs.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου