Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Γαλάζια αλητεία… ...για το έγκλημα στα Τέμπη


Μόνο η λέξη αλητεία ταιριάζει σ’ αυτό που έκαναν οι νεοδημοκράτες βουλευτές στην Εξεταστική (τρόπος του λέγειν) Επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα στα Τέμπη. Προσπάθησαν να φορτώσουν την ευθύνη στον νεκρό μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ.

Οι γαλάζιοι βουλευτές επικαλέστηκαν έγγραφο, που διέρρευσε (από ποιον άραγε;) σε φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα, σύμφωνα με το οποίο ο μηχανοδηγός είχε πάθει το 2017 εγκεφαλικό επεισόδιο. Για την ακρίβεια, επρόκειτο για έγγραφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, που ανέφερε ότι διακομίστηκε στο νοσοκομείο με «αιμορραγία εγκεφάλου» και «ρήξη ανευρύσματος της βασικής αρτηρίας» και νοσηλεύτηκε για δέκα μέρες.

Με βάση αυτό το έγγραφο, οι νεοδημοκράτες αμφισβήτησαν την ικανότητα για εργασία του νεκρού μηχανοδηγού! Ομως, η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, Ιωάννα Τσιαπαρίκου, κατέθεσε στην Εξεταστική το ιατρικό πιστοποιητικό ικανότητας του μηχανοδηγού. Το πιστοποιητικό αυτό ανανεωνόταν κάθε χρόνο, μετά από πολλές ιατρικές εξετάσεις από διαπιστευμένους γιατρούς (καρδιολόγο, νευρολόγο – ψυχίατρο, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο), με την τελική έγκριση να δίνει παθολόγος. Επομένως, ο νεκρός εργαζόμενος είχε περάσει τις απαραίτητες εξετάσεις και ήταν ικανός για εργασία. Αλλωστε, από όσα αποκαλύφθηκαν, δεν προέκυψε κάτι που να σχετιζόταν με αδυναμία του μηχανοδηγού να κάνει τη δουλειά του.

Και τι βρήκαν να πουν οι κυβερνητικοί βουλευτές; Οτι το πιστοποιητικό ήταν… πρόχειρο, γιατί δεν αναφέρει ΑΜΚΑ και αριθμό ταυτότητας!

Θυμόμαστε τη θεωρία του «ανθρώπινου λάθους», που επιστράτευσε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. Στην αρχή τα έριχναν στον «ανεκπαίδευτο σταθμάρχη», τώρα ανακάλυψαν και τον «ανίκανο προς εργασία μηχανοδηγό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου