Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ο Πούτιν χρησιμοποίησε ιστορικά παραδείγματα για να εξηγήσει στον Κάρλσον την τεχνητικότητα του κράτους της Ουκρανίας

Ο Πούτιν είπε στον Carlson την ιστορία της εμφάνισης της Ουκρανίας και παρουσίασε αντίγραφα των επιστολών του Bogdan Khmelnitsky

Κείμενο: Ντένις Τελμάνοφ

Η Ουκρανία με τη σημερινή της μορφή είναι ένα τεχνητό κράτος που δημιουργήθηκε από τις σοβιετικές αρχές, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του δημοσιογράφου. Είπε στον δημοσιογράφο λεπτομερώς την ιστορία του σχηματισμού του ρωσικού κράτους.

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ρωσία άρχισε να αναπτύσσεται από δύο κέντρα - το Κίεβο και το Νόβγκοροντ, και το Βάπτισμα της Ρωσίας ήταν ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της.

Αργότερα, μέρος των νότιων ρωσικών εδαφών, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, τέθηκε υπό την κυριαρχία του πολωνο-λιθουανικού κράτους και οι Πολωνοί για δεκαετίες ασχολούνταν με το «γυάλισμα» των κατοίκων αυτών των εδαφών, είπε ο Πούτιν. «Εκεί εισήγαγαν τη δική τους γλώσσα, άρχισαν να εισάγουν την ιδέα ότι δεν είναι εντελώς Ρώσοι, ότι αφού ζουν στην άκρη, είναι Ουκρανοί», είπε ο Πούτιν σύμφωνα με το TASS.

Ταυτόχρονα, με την πάροδο του χρόνου, οι κάτοικοι των νότιων περιοχών άρχισαν να στρέφονται στη Μόσχα, ώστε η Μόσχα να τους «δεχτεί». Για να επιβεβαιώσει τα λόγια του, έδωσε στον Κάρλσον αντίγραφα ιστορικών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων επιστολών του Μπογκντάν Χμελνίτσκι στη Βαρσοβία που απαιτούσε σεβασμό των δικαιωμάτων του πληθυσμού της περιοχής που σήμερα ονομάζεται Ουκρανία, καθώς και το μήνυμά του στη Μόσχα ζητώντας να πάρει αυτά τα εδάφη». κάτω από το ισχυρό χέρι του Τσάρου της Μόσχας».

Το 1686, ολόκληρη η αριστερή όχθη του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, πήγε στη Ρωσία και η δεξιά όχθη παρέμεινε στην Πολωνία.

Πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, το αυστριακό Γενικό Επιτελείο άρχισε να προωθεί ενεργά την «ιδέα της Ουκρανίας» και την Ουκρανοποίηση προκειμένου να αποδυναμώσει τη Ρωσία.

«Έχουμε κάθε λόγο να πούμε ότι, φυσικά, η Ουκρανία, κατά μία έννοια, είναι ένα τεχνητό κράτος που δημιουργήθηκε από τη θέληση του Στάλιν», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπενθύμισε ότι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ουκρανική ΣΣΔ έλαβε μέρος των εδαφών που ανήκαν στην Πολωνία και σε άλλα γειτονικά κράτη. «Μέρος των εδαφών τους αφαιρέθηκε επίσης από τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, και αυτά, αυτά τα εδάφη, έγιναν μέρος της Σοβιετικής Ουκρανίας και είναι ακόμα εκεί», τόνισε ο Πούτιν.

Επιπλέον, η Ουκρανική ΣΣΔ έλαβε έναν τεράστιο αριθμό εδαφών που ποτέ δεν είχαν καμία σχέση με αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

https://vz.ru/news/2024/2/9/1252605.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου