Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Ο Πούτιν υπόσχεται απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο στρατός του θα απαντήσει σε μια σειρά ουκρανικών επιθέσεων στη Ρωσία, τις οποίες περιέγραψε ως προσπάθεια του Κίεβου να εκτροχιάσει τις προεδρικές εκλογές.

Οι ρωσικές συνοριακές περιοχές αυτή την εβδομάδα έχουν γίνει στόχος θανατηφόρων ουκρανικών βομβαρδισμών και αντιμετώπισαν επανειλημμένες εισβολές από πολιτοφυλακές υπέρ του Κιέβου που αποτελούνταν από Ρώσους κατά του Κρεμλίνου.

«Αυτά τα χτυπήματα του εχθρού δεν μένουν και δεν θα μείνουν ατιμώρητα», ανέφερε ο Πούτιν σε τηλεοπτικά σχόλια σε μια συνάντηση με το συμβούλιο ασφαλείας του. «Είμαι βέβαιος ότι ο λαός μας, ο λαός της Ρωσίας, θα απαντήσει σε αυτό με ακόμη μεγαλύτερη ενότητα», είπε.

Υποστήριξε ότι ουκρανικές ομάδες επίθεσης προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του ρωσικού εδάφους τουλάχιστον τρεις φορές στη συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ και επίσης στη γειτονική επικράτεια του Κουρσκ.
«Αυτή είναι μια προσπάθεια παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές», σημείωσε ο Πούτιν.

Υποστήριξε επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν εκδιώξει τις ουκρανικές δυνάμεις τόσο από τις περιοχές Κουρσκ όσο και από το Μπέλγκοροντ και ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είχαν καταρρίψει τους περισσότερους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τις δυνάμεις του Κιέβου.


https://dialogos.com.cy/o-poytin-yposchetai-apantisi-stis-oykranikes-epitheseis-sti-rosia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου