Κυριακή 10 Απριλίου 2011

΄Εκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το δάνειο της βίλας Ζωγράφου

Από το Σκονάκι
΄Εκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το δάνειο της βίλας Ζωγράφου
Την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011, συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Ζωγράφου, για να ενημερωθούν τα μέλη της για την προηγηθείσα συνάντηση του Δημάρχου Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνου Καλλίρη με τους εκπροσώπους της τράπεζας COMMUNAL CREDIT BANK κ. Robert Bruckner και κα. Christina Giovani.

Την συνάντηση είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι του αυστριακού πιστωτικού ιδρύματος, για να εκφράσουν τις απόψεις τους και να γνωστοποιήσουν τις απαιτήσεις τους, που αφορούν στην εξυπηρέτηση του δανείου ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του 50% της Βίλλας Ζωγράφου.

Ο Δήμαρχος εξήγησε στους εκπροσώπους της τράπεζας την αδυναμία καταβολής των δόσεων, λόγω του ότι δεν είχε προηγηθεί προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη σύναψη της δανειακής σύμβασης. Τούτο άλλωστε έχει επισημανθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου επικαλούμενη την κείμενη νομοθεσία.
Άλλωστε, για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Ζωγράφου έχει απευθυνθεί με την από 21/02/2011 επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ Ιωάννη Καραβοκύρη, με την οποία του ζήτησε ενημέρωση για τις απόψεις του επί του πρακτέου.
Εν αναμονή της προαναφερθείσας απάντησης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου, εξήγησε στον κύριο Bruckner ότι αδυνατεί να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση απέναντι τους.
Οι εκπρόσωποι της COMMUNAL CREDIT BANK δήλωσαν ότι θα αποστείλουν εγγράφως τις απαιτήσεις τους προς τον Δήμο Ζωγράφου εντός της επόμενης εβδομάδας όπου θα περιγράφουν και πιθανές νομικές εκ μέρους τους ενέργειες προς το συμφέρον της τράπεζας που εκπροσωπούν.
Μετά τη συνάντηση και τις επικείμενες εξελίξεις, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ζωγράφου αποφάσισε ομόφωνα να ενημερώσει την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος στη συνεδρίαση θα κληθούν εκτός από τα μέλη της επιτροπής και οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων για να ενημερωθούν σχετικώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου