Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σφοδρή επίθεση ΣΕΓΑΣ στη διοίκηση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά


Μένεα κατά της διοίκησης της αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά πνέει ο ΣΕΓΑΣ. Η ομοσπονδία στίβου εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί για απραξία και μετατροπή των προπονητικών εγκαταστάσεων σε επιχείρηση, καθώς εν μία νυκτί αποφασίστηκε να πληρώνουν οι αθλητές και οι ομοσπονδίες νοίκι για τη χρησιμοποίησή τους.


Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής


Αυτό μάλιστα σε μία στιγμή που το κέντρο του Αγίου Κοσμά βρίσκεται σε απογοητευτική κατάσταση. Τα γήπεδα και τα προπονητήρια έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε από τα μέλη της διοίκησης να ανταποκριθούν στις υποχρεώσουν τους, ειδάλλως να παραιτηθούν.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Ο ΣΕΓΑΣ καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, γιατί μετά από παντελή απραξία μηνών, αποφάσισε να ανακοινώσει στις αθλητικές ομοσπονδίες την μετατροπή του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου σε επιχείρηση. Με ψευδεπίγραφες διακηρύξεις και χωρίς να ανακοινώσει ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ή εξεύρεσης πόρων, επέλεξε τον εύκολο, αλλά ταυτόχρονα και ευαίσθητο χώρο των Ομοσπονδιών και των επίλεκτων αθλητών των Εθνικών Ομάδων, επιβάλλοντας χαράτσι, όταν γνωρίζει ότι τα οικονομικά περιθώρια τόσο των ομοσπονδιών, όσο και των αθλητών έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

Οι αθλητικές ηγεσίες και οι διοικήσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά ενώ κωφεύουν τα τελευταία χρόνια στα αλλεπάλληλα αιτήματα του ΣΕΓΑΣ να αδειάσουν τα δωμάτια από αθλητές/τριες που είχαν σταματήσει τον αθλητισμό, παίρνουν αποσπασματικά μέτρα που θα θίξουν τους ενεργούς αθλητές, οι οποίοι εξακολουθούν να προσφέρουν υπηρεσίες στην εθνική ομάδα

Στο μεταξύ, οι εγκαταστάσεις προπονητικές και ξενοδοχειακές έχουν αφεθεί στην τύχη τους εδώ και πολύ καιρό, γιατί η καθαριότητα και η συντήρησή τους βρίσκονται στο έλεος του χρόνου, της χρήσης και των καιρικών συνθηκών, τα ατυχήματα και τα επεισόδια είναι καθημερινό φαινόμενο, η θέρμανση, η αποχέτευση και οι λοιπές υποδομές δεν λειτουργούν και συνολικά οι χώροι κάθε άλλο παρά εθνική αθλητική εγκατάσταση θυμίζουν.

Αλήθεια, έχουν σκεφθεί ή προσπαθήσει οι υπεύθυνοι να επαναδιαπραγματευτούν τις λεόντειες συμβάσεις με επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται χώρους-φιλέτα του Αγίου Κοσμά, ή την επιβολή συμβολικής έστω εισφοράς στους χιλιάδες αθλούμενους του Αθλητικού Κέντρου ή τέλος άλλες πηγές εξεύρεσης πόρων, πριν επιχειρήσουν να καταφέρουν ένα ακόμη καίριο πλήγμα στον εθνικό αθλητισμό;

Ο ΣΕΓΑΣ δηλώνει ότι ούτε ο ίδιος ούτε οι αθλητές του είναι σε θέση να καταβάλουν τέτοια ποσά και καλεί τη διοίκηση του Αγίου Κοσμά να μας αφήσουν τουλάχιστον ήσυχους, ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η τρέχουσα αθλητική περίοδος και στη συνέχεια ας κάνουν ότι νομίζουν.

Μέχρι τότε ας ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, ειδάλλως ας παραιτηθούν. Η παρουσία τους εκεί μέχρι τώρα είναι μηδενική και εξελίσσεται σε βλαπτική, για μας αλλά και για αυτούς που τους διόρισαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου