Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Συλλαλητήριο στην Ομόνοια το Σάββατο - «Δεν πουλάμε, δεν πουλιόμαστε» το κεντρικό σύνθημα στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων


Για εκποίηση του δημόσιου πλούτου κάνουν λόγο τα συνδικάταΤην ισχυρή αντίθεσή τους με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα προωθούμενα νέα μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου εκφράζουν οι ομοσπονδίες και τα σωματεία εργαζομένων, σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη με εκπροσώπους ομοσπονδιών των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ εν όψει του συλλαλητηρίου στην Ομόνοια το Σάββατο αλλά και της γενικής απεργίας στις 15 Ιουνίου.



Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανέφερε πως αποκρατικοποιήσεις χωρίς κανένα διαχωρισμό -στρατηγικής σημασίας, κερδοφορία, κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες- δεν θα λύσουν το πρόβλημα του χρέους, αλλά γίνονται για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της «τρόικας και οι λεγόμενες “αγορές”».

«Πουλάμε την κότα που κάνει το “χρυσό αυγό”» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος και ανέφερε το παράδειγμα του Ταμιευτηρίου, για το οποίο είπε ότι αποδίδει στο κράτος ετήσια έσοδα, 473 εκατ. ευρώ, ενώ αν πουληθεί τώρα με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του, το Δημόσιο θα εισπράξει μόλις 270 εκατ. ευρώ.

«To μαρτύριο στο οποίο υποβάλλεται ο ελληνικός λαός και ιδίως οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι ενόψει του περίφημου δεύτερου μνημονίου ή μεσοπρόθεσμου προγράμματος δεν έχει τέλος» ανέφερε ο Γ.Παναγόπουλος, λέγοντας πως θα ανακοινωθούν μέτρα και θα αρχίσει ένα «νέο χειρότερο μαρτύριο, με άγρια φοροεπιδρομή, περικοπή κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

«Μετατρέπεται η εργασία και τα δικαιώματα σε λάστιχο» τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

«Μετά από αιματηρές θυσίες βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν» είπε κατά την τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Κιουτσούκης. Ο κ. Κιουτσούκης, υποστήριξε ότι οι ξένοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι, στρώνουν το χαλί για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Στην συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ συμμετείχαν και ανέπτυξαν τις θέσεις των συνδικάτων εκπρόσωποι των οργανώσεων, ΕΚΑ, ΟΜΥΛΕ, ΟΤΟΕ, ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΠΟΕΜ, ΠΟΣ, ΠΟΣΤ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Νίκου Φωτόπουλου, ότι κατά τον προηγούμενο χρόνο, η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή το ρεύμα σε 250.000 νοικοκυριά από τα οποία 97.000 δεν προχώρησαν σε επανασύνδεση. Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο τα 30.000 είναι νοικοκυριά που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Το Σάββατο, στις 11 η ώρα τα συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήριο στην Ομόνοια ενώ για τις 15η Ιουνίου η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει γενική απεργία.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας την Πέμπτη 9 Ιουνίου για τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου Αττικής, και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν από τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη ενώ στις μεγάλες πόλεις θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια, από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και για τις 21 Ιουνίου, που έχει ανακηρυχθεί ημέρα δράσης για τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου