Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ;


Από το : πολιτική και πολιτικοί
Καμιά παρέμβαση, δήλωση δεν έχει κάνει το Ελληνικό υπ. Εξωτερικών, σχετικά με τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις και το Αιγαίο, που συζητούνται δημόσια στη γειτονική Τουρκία. Αλλά και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα, ασχολούμενη μόνο με το μνημόνιο έχει
εγκαταλείψει τα εθνικά θέματα με αποτέλεσμα ο γνωστός φον Δρούτσας να κυνηγά σκιές, να κάνει ταξιδάκια αλλά να κρατά το στόμα κλειστό σχετικά με τα Ελληνο-τουρκικά όπως παλιότερα έκανε με το έκτυρωμα στο Σχέδιο Ανάν!
Ωστόσο χθες, η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News σε δημοσίευμα της πρώτης σελίδας με τον τίτλο “CHP asks gov’t for info on claims of Turkish-Greek deal”, αναφέρει ότι, με αφορμή δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ , ότι Τουρκία και Ελλάδα έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τα θέματα του Αιγαίου, το αντιπολιτευόμενο κεμαλικό κόμμα, CHP ζητά σχετική ενημέρωση από την τουρκική κυβέρνηση. Ο αντιπρόεδρος του CHP Οσμάν Κοροτούρκ δήλωσε στην εφημερίδα: «Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ελληνικών ΜΜΕ έχει επιτευχθεί συμφωνία 20% υπέρ της Τουρκίας και 80% υπέρ της Ελλάδας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτό δεν αληθεύει. Ακόμη και αν προσφύγει κανείς στο Διεθνές Δικαστήριο δεν θα λάβει τέτοιο αποτέλεσμα. Απαιτούμε αποσαφηνίσεις από την κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν». Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ αρνήθηκε να προβεί σε σχολιασμό ούτε για τους ισχυρισμούς των ελληνικών ΜΜΕ, ούτε για το αίτημα του CHP. «Δεν δίνουμε πληροφορίες για το περιεχόμενο των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Δρούμε με βάση την αρχή της εχεμύθειας και ουδέποτε παραβήκαμε αυτήν την αρχή» δήλωσε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ Σελτσούκ Ουνάλ. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το Υψηλού Επιπέδου Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας των δύο χωρών θα λάβει χώρα στην Τουρκία πιθανότατα τον Ιούλιο και ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου