Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Εγω σας λέω ούτε την "μη έγκαιρη" Γ.Ζ

Ένας Αυστριακός χρηματοπιστωτικός εμπειρογνώμονας που στάλθηκε στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να μελετήσει το φορολογικό σύστημα της χώρας, δήλωσε σήμερα Παρασκευή πως είναι «ουτοπικό» να πιστεύει κανείς πως η υπερχρεωμένη...

αυτή χώρα θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της έγκαιρα και πως είναι αναγκαία η μείωση του χρέους.

Ο Friedrich Schneider, καθηγητής οικονομικής στο Johannes Kepler University στο Linz, ρωτήθηκε από αυστριακό ραδιοσταθμό εάν η Ελλάδα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τους όρους που είναι απαραίτητοι για να λάβει την επόμενη δόση του δανείου που συμφωνήθηκε υπό τη συνθήκη του πακέτου διάσωσης και εάν δεν είναι ουτοπικό να πιστεύεται πως μπορεί να ξεπληρώσει τα χρέη της.
«Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό το σημείο. Είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς πως η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί» δήλωσε ο Schneider, ο οποίος θεωρείται ειδικός στις ‘υπόγειες’ οικονομίες (παραοικονομίες) και ένας από τους τρεις συμβούλους που η ΕΚΤ έχει στείλει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό.
«Ο μέσος Έλληνας πρέπει να υποστεί απώλειες εισοδήματος 30-40%. Πράγμα που φυσικά ενισχύει την μαύρη εργασία και την σκιώδη οικονομία (παραοικονομία) επειδή αυτές είναι το μόνο μέρος όπου μπορείς τουλάχιστον να βγάλεις λίγο παραπάνω χρήματα. Χωρίς τη μείωση του χρέους, χωρίς αξιόπιστο… πρόγραμμα χρηματοδότησης, τίποτα απολύτως δεν θα φέρει αποτέλεσμα στην Ελλάδα».
ΣΤΙΣ 11:19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου