Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Νέο παραλήρημα εναντίον του Ισλάμ από τον Geert Wilders


Ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς, Geert Wildeers, ο οποίος διώκεται για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους και για διακρίσεις σε βάρος των Μουσουλμάνων, ζήτησε σήμερα από τους δικαστές να τον αθωώσουν, δηλώνοντας ότι αυτό που κάνει, όχι μόνο δε συνιστά παρανομία, αλλά αντιθέτως προστασία της ελευθερίας της χώρας του.



«Αθωώστε με, δεν παρακινώ σε ρατσιστικό μίσος. Δεν παρακινώ σε διακρίσεις» δήλωσε ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου του Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία και μεταδόθηκε από την ολλανδική κρατική τηλεόραση.

«Υπεραμύνομαι του χαρακτήρα της ταυτότητας, του πολιτισμού και της ελευθερίας της Ολλανδίας» συνέχισε ο ηγέτης του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV), το οποίο ήρθε τρίτο στις εκλογές του Ιουνίου του 2010 και στηρίζει την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Mark Rutte.

Ο κ. Wildeers είχε προχωρήσει ακόμα περισσότερο παρομοιάζοντας το Κοράνι με το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου», σε δηλώσεις του το 2006 και το 2008 σε ολλανδικές εφημερίδες, στην ιστοσελίδα του αλλά και σε ένα φίλμ μικρού μήκους με τίτλο «Fitna» (Διχόνοια).

Οι δηλώσεις του αυτές είναι ο λόγος που τον φέρνει στα πρόθυρα της μονοετούς φυλάκισης, ενώ απειλείται και με πρόστιμο ύψους 7.600 ευρώ.

Ο ίδιος, πάντως, δε φαίνεται να πτοείται ιδιαίτερα «Είμαι υποχρεωμένος να μιλάω γιατί η Ολλανδία κινδυνεύει από το Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι αντίθετο με την ελευθερία» συνέχισε, για να ολοκληρώσει καλώντας τους δικαστές «να μην αφήσουν να σβήσει το φως πάνω από την Ολλανδία».

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κ. Wildeers με το αιτιολογικό ότι δεν κατηγορεί απευθείας τους μουσουλμάνους, αλλά το Ισλάμ και ότι η επίκριση μιας θρησκείας δεν αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μέσα στο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου