Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

«Στόχοι σπίτια και οικογένειες» - Νέες προειδοποιήσεις και απειλές από τον Καντάφι κατά ΝΑΤΟ και Ευρώπης


Παρά τον πόλεμο, η υποστήριξη προς τον Καντάφι είναι ακόμα ισχυρήΤρίπολη, Λιβύη
Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι απηύθυνε το απόγευμα της Παρασκευής ηχογραφημένο μήνυμα σε χιλιάδες υποστηρικτές του οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης, εξαπολύοντας για άλλη μία φορά επίθεση κατά των δυτικών και υποσχόμενος ότι θα παραμείνει στην εξουσία.


Προειδοποίησε δε το ΝΑΤΟ να σταματήσει την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Απείλησε μάλιστα ότι, σε διαφορετική περίπτωση, το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει μια «μεγάλη καταστροφή».

Οι Λίβυοι, είπε σε έντονο ύφος, «είναι ικανοί να μεταφέρουν κάποια μέρα την μάχη στην Ευρώπη, να στοχεύσουν σπίτια, γραφεία, οικογένειες, που θα γίνουν νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι, όπως στόχευσαν τα σπίτια μας». «Μπορούμε να αποφασίσουμε να σας συμπεριφερθούμε με παρόμοιο τρόπο», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους.

Συμβούλευσε ακόμα τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις να προσγειώσουν τα αεροπλάνα τους και να συζητήσουν με το λιβυκό λαό, ενώ καταδίκασε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Ακόμη, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του τους κάλεσε «να μαζέψουν τα όπλα» που ρίχνει η Γαλλία με αλεξίπτωτα και προορίζονται για τους εξεγερμένους.

Το πλήθος των υποστηρικτών του, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών αναφέρει το Associated Press, ανέμιζαν πράσινες σημαίες και κρατούσαν αφίσες που απεικονίζουν το Λίβυο ηγέτη.

Νέες συγκρούσεις

Στο μεταξύ στην πόλη Μπεν Γκερντάν, στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας, εκατοντάδες υποστηρικτές του Καντάφι και των εξεγερμένων συγκρούστηκαν με σφοδρότητα και παρενέβη ο τυνησιακός στρατός για να καταστείλει τα επεισόδια, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί αν και ορισμένοι από τους περίπου 300 ανθρώπους που πήραν μέρος στα επεισόδια έφεραν επιθετικά και κυνηγετικά τουφέκια, είπε ο μάρτυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου