Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Λιβύη: Ο Καντάφι καλεί εθελοντές, οι γυναίκες ανταποκρίνονται


Ο ηγέτης της Λιβύης, συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι καλεί εκ νέου εθελοντές για τον πολύμηνο πόλεμο με τους αντικαθεστωτικούς και οι γυναίκες όλων των ηλικιών ανταποκρίνονται, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN.



Γυναίκες από την Τρίπολη και τις γύρω περιοχές της πρωτεύουσας ταξιδεύουν νότια με προορισμό ένα κέντρο εκπαίδευσης στην περιοχή Bani Walid, όπου μαθαίνουν να χρησιμοποιούν όπλα, κάτι που ωστόσο αποτελεί συνηθισμένη εικόνα, σε μία χώρα που τα μικρά κορίτσια λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση στα σχολεία.

Την ίδια ώρα που οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ ξεπέρασαν τις 100 ημέρες σε διάρκεια και οι αντικαθεστωτικοί συνεχίζουν να μάχονται για την εκδίωξη του Καντάφι, ο Λίβυος ηγέτης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί οτιδήποτε και οποιονδήποτε έχει στο «οπλοστάσιό» του για να κρατηθεί στην εξουσία, σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο.

Στο κέντρο εκπαίδευσης στο Bani Walid, οι γυναίκες εκπαιδεύονται να «υπερασπιστούν τον Μουαμάρ και τη χώρα», δηλώνει η Faraj Ramadan, μία γυναίκα που εκπαιδεύει άλλες γυναίκες στο χειρισμό όπλων».



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου