Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Θα τον οδηγούσαν για ανάκριση - Λίβυοι αντικαθεστωτικοί ευθύνονται για τη δολοφονία του «στρατηγού» των εξεγερμένων


O Γιούνες ήταν υπουργός του Καντάφι πριν αυτομολήσει στην άλλη πλευράΕξ ιδίων τάξεων ήταν τελικά οι σφαίρες που σκότωσαν τον Άμπντελ Φατά Γιουνές, «στρατηγό» των Λίβυων εξεγερμένων, όπως επιβεβαιώσε το λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.



Ο Γιουνές δολοφονήθηκε από την ομάδα των εξεγερμενών που είχε σταλεί για να τον μεταφέρει στα μετόπισθεν για ανάκριση, λένε οι ίδιοι οι αντικαθεστωικοί. Οι άνδρες τον σκότωσαν και πέταξαν το πτώμα του έξω από την πόλη, αποκάλυψε το βράδυ της Παρασκευής ο «υπουργός» των εξεγερμένων Άλι Ταρχούνι.

Ο αρχηγός της ομάδας συνελήφθη, αλλά οι υφιστάμενοί του -που ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν τον Γιουνές- έχουν διαφύγει, όπως αναφέρει το Reuters.

Το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε τη δολοφονία του Γιουνές δημιουργούσε εικασίες για διαιρέσεις εντός του αντικαθεστωτικού κινήματος που κατέληξαν στη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή ή για χτύπημα υποστηρικτών του Μουαμάρ Καντάφι.

Ανταποκριτές διεθνών μέσων αναφέρουν ότι η δολοφονία έχει προκαλέσει φόβο και σύγχυση στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών, σε μία στιγμή κατά την οποία οι εξεγερμένοι ξεκινούν επίθεση στα δυτικά και αποσπούν ολοένα και μεγαλύτερη διεθνή αναγνώριση -διορίζοντας ακόμη και τον δικό τους πρεσβευτή στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου