Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Πάνω από 334 συλλήψεις - Εκτός ελέγχου τα επεισόδια, οι εμπρησμοί και οι λεηλασίες στη Βρετανία


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Μετά το Λονδίνο οι ταραχές εξαπλώθηκαν στο Λίβερπουλ, στο Μπέρμινχαμ και στο Μπρίστολ, όπου από τη Δευτέρα εξαγριωμένοι νέοι κυκλοφορούν στους δρόμους, κάνοντας πλιάτσικο, βάζοντας φωτιά σε κτήρια, οχήματα, κάδους απορριμμάτων, σπάνε βιτρίνες μαγαζιών, ή, πετάνε πέτρες και σπασμένα μπουκάλια στους αστυνομικούς που επιχειρούν να τους εμποδίσουν.



Ο πρωθυπουργός, Ντέιβιν Κάμερον, αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές που έκανε στην Ιταλία και να επιστρέψει στη Βρετανία.

Θα προεδρεύσει επείγουσας συνεδρίασης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra.

16 φωτογραφίες
Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν ομάδες ανδρών να τρέχουν στους δρόμους, να σπάνε βιτρίνες , να βάζουν φωτιά σε κτήρια στο Κρόιντον, προάστιο του νότιου Λονδίνου, να αρπάζουν ό,τι βρουν από τα μαγαζιά, να σπάνε ΑΤΜ και να βάζουν φωτιά σε τουλάχιστον ένα κατάστημα, στο Κλάμχαμ.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πάνω από 334 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα αγόρι μόλις 11 ετών.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει 1.700 αστυνομικούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για ξέσπασμα βίας, που διαρκεί εδώ και τρεις ημέρες και αποτελεί τις χειρότερες αναταραχές που έχει ζήσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.

Το ξέσπασμα βίας από τη μεριά των νεαρών, συχνά κουκουλοφόρων, ήταν το θλιβερό επακόλουθο της ειρηνικής διαδήλωσης που έγινε το περασμένο Σάββατο, με αφορμή τον θάνατο ενός 29χρονου από αστυνομικά πυρά.

Οι ταραχές άρχισαν αργά το βράδυ του Σαββάτου από τη συνοικία Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου, για να εξαπλωθούν στη συνέχεια στο Λίβερπουλ, στο Μπέρμινχαμ και στο Μπρίστολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου