Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «ΠΑΥΕΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ»


Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί έπαυσαν τη λειτουργία του Εκτελεστικού Γραφείου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τη δηλώσεις δύο εκπροσώπων του προς το Γαλλικό πρακτορείο, σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν την ένταση που δημιουργήθηκε μετά τη
δολοφονία του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, Αμπντέλ Φατάχ Γιουνές, που είχε προσχωρήσει τις τάξεις των εξεγερμένων.
"Το Εκτελεστικό Γραφείο παύθηκε", δήλωσε ο εκπρόσωπος, Μοχάμεντ ελ Κις. "Ζητήθηκε απ τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, τον προϊστάμενο του Εκτελεστικού Γραφείου, να ανασχηματίσει" την κυβέρνηση. "Κάποια τωρινά μέλη, δεν θα περιληφθούν στο νέο “σχήμα”, πρόσθεσε.

Την παύση του Εκτελεστικού Γραφείου επιβεβαίωσε και δεύτερος εκπρόσωπος του πολιτικού οργάνου των εξεγερμένων, ο Σαμσιντίν Αμπντουλμολάχ.

Το Εκτελεστικό Γραφείο έχει περίπου 15 μέλη. Εποπτεύει στις περιοχές, που είναι κάτω απ τον έλεγχο των εξεγερμένων αντικαθεστωτικών, στον ανατολικό τομέα της Λιβύης.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, που προΐσταται του Εκτελεστικού Γραφείου, σχηματίστηκε τον Μάρτιο στη Βεγγάζη.

Πολιτικοί παρατηρητές σχολίασαν ότι ο ανασχηματισμός του Εκτελεστικού Γραφείου έπεται χρονικά της μυστηριώδους δολοφονίας του στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ Γιουνές, ενός στυλοβάτη του 42χρονου καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος όμως πέρασε στην πλευρά του Εθνικού Μεταβατικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου