Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΣΠ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ: ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ «ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ»



Ο όρος ''λευκή απεργία'' «ουδέποτε ανήκε στο λεξιλόγιό μας και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου, επαναλαμβάνοντας ότι σε όλες τις δηλώσεις και συνεντεύξεις του τάχθηκε κατηγορηματικά ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή λευκής απεργίας.
«Παρά το γεγ
ονός ότι σε όλες τις δηλώσεις και συνεντεύξεις μου τάχθηκα κατηγορηματικά ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή λευκής απεργίας και δεδομένου ότι η απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για συλλογικές, οργανωμένες και στοχευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα εξειδικευτούν ως προς τη μορφή τους από τα ίδια τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες - μέλη της, είναι σαφής, δεν κατανοώ το λόγο για τον οποίο ορισμένα κεντρικά δελτία ειδήσεων επιμένουν να χρεώνουν σε εμένα προσωπικά και στην ΑΔΕΔΥ απόψεις περί λευκής απεργίας, τη στιγμή μάλιστα που ο συγκεκριμένος όρος ουδέποτε άνηκε στο λεξιλόγιο μας και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από μας», ανέφερε ο κ. Παπασπύρου.
Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα πριν ο πρόεδρος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε στοχευμένες κινητοποιήσεις σε εφορίες και άλλες υπηρεσίες, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος έκανε λόγο για «πλήρη ανευθυνότητα».
Σήμερα, η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών κ. Φρόσω Σταυράκη ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ δεν κάνουν λευκή απεργία, καθώς όπως είπε, το έργο που πρέπει να φέρουν εις πέρας είναι τεράστιο και οι ίδιοι βρίσκονται σε καθεστώς εντατικής εργασίας.
Με δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδλησεων, η κ. Σταυράκη υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στις εφορίες θα εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν τους φορολογούμενους και να εισπράττουν τους φόρους προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους.
Σημείωσε ωστόσο ότι και οι εφοριακοί διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αποδοχές τους και για το λόγο αυτό άλλωστε έχουν προκηρύξει διήμερη απεργία στις 23 και 24 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου