Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου - Έρχεται νέα καταιγίδα κατά των λαών, λέει η Αλ.Παπαρήγα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις


Δεν υπάρχει διαχειριστικό φάρμακο για την κρίση του καπιταλισμού, λέει η κ. ΠαπαρήγαΣύσσωμη λαϊκή αντίδραση τον Σεπτέμβριο, με στόχο την παρεμπόδιση εφαρμογής των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση, ζήτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η αντίδραση πρέπει να εκδηλωθεί παντού: στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τους χώρους δουλειάς.



H ίδια εξέφρασε τη βεβαιότητα και για νέα καταιγίδα μέτρων με βάση τις εξελίξεις στην ευρωζώνη.

«Οι έντονες συζητήσεις των τελευταίων ημερών για την διάσωση της ευρωζώνης δεν είναι παρά μια νέα καταιγίδα που έρχεται κατά των λαών με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες».

Κατά την ίδια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι «δεν είναι ανάξιοι όπως λέγεται», όμως, το πρόβλημα είναι «ότι δεν υπάρχει διαχειριστικό φάρμακο για την κρίση του καπιταλισμού».

Στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι οι εκλογές, αν γίνουν, θα σηματοδοτήσουν την επιθυμία των επιχειρηματικών ομίλων για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και για τον λόγο αυτό, τόνισε, είναι ανάγκη να γίνει ένα βαθύ ρήγμα στο πολιτικό σύστημα με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Σχετικά με το ευρωομόλογο, η κα Παπαρήγα είπε ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα απατηλά μέτρα διαχείρισης του καπιταλισμού, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν υιοθετεί φάρμακα ενίσχυσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου