Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: "ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ 30% ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ"



Στη μείωση τμημάτων και οργανισμών κατά 30% στο στενό δημόσιο τομέα, στην αρχή του επόμενου έτους, προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Μιλώντας σε γερμανούς δημοσιογράφους στην Αθήνα, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι άμεσα θα υπαχθούν σε καθεστώς εφεδρείας 20.000 εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί έλεγχος σε όλο το Δημόσιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πλεόνασμα σε προσωπικό.


Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι «θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέροντας ότι αν προκύψει ανάγκη θα παγώσουμε τις προσλήψεις στο Δημόσιο το 2012 και το 2013.

Κατά την παρουσίασή του στους δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εστιάστηκε στη μείωση του χρέους το διάστημα 2009-11 επαναλαμβάνοντας τον κυβερνητικό στόχο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος έως τον Μάιο του 2012.

Επιπλέον, παρουσίασε το σύνολο των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας όμως, ότι «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα».

Όσον αφορά τις προτάσεις προς την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για έξοδο της χώρας από την κρίση, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε πως θα έπρεπε να αξιολογήσουν και την πρόταση Σαμαρά.

Αναφερόμενος στη διενέργεια δημοψηφίσματος, ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι τα οικονομικά μέτρα δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν σε αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου