Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

«Εκλογές αντί για δημοψήφισμα»

papariga
  Ραγδαίες και άκρως επικίνδυνες εξελίξεις, αν δεν υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση του λαού, διαβλέπει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, σε συνέντευξή της στη Real News. Η Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στο ζήτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, λέει πως αν ο πρωθυπουργός θέλει τη γνώμη του λαού, τότε θα πρέπει να κάνει εκλογές και προσθέτει πως τα περί δημοψηφίσματος σχεδιάζονται για να παγιδευτεί ο λαός και να φανεί πως δίνει συγκατάθεση σε μέτρα και αντιδραστικές αλλαγές που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση.


Στο στόχαστρο της μπαίνει το ζήτημα της συγκυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι την ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αναφέρει πως: «Η κόντρα τους τώρα είναι για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Συναίνεση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα έχουν από το Μάαστριχτ. Η κυβερνητική τους συνεργασία έχει στόχο να τρομοκρατήσει τον λαό, ώστε να τον υποβάλουν σε αβάσταχτες θυσίες».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρει χαρακτηριστικά πως « τα δυο μεγάλα κόμματα , ο Καρατζαφέρης και η Μπακογιάννη είναι συνένοχοι για όσα έχουν γίνει σε βάρος του λαού και θα κάνουν τα πάντα για να του φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση».

Η Αλέκα Παπαρήγα μιλά και για την αρνητική στάση του Περισσού έναντι της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για δημιουργία κοινού μετώπου της Αριστεράς. Επισημαίνει ότι το ΚΚΕ την απορρίπτει καθώς εκτιμά πως με αυτή την πρόταση, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύψει αδιέξοδα και συγχύσεις που προκαλούν οι συνιστώσες του κόμματός του.

«Αυτό εκφράζεται με τις πολλές και συνεχώς μεταβαλλόμενες απόψεις τους για την κρίση και με τις λύσεις που προτείνουν» λέει χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου