Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτέλους Φθινόπωρο!



Η καλοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων φαίνεται να μας αποχαιρετά και την θέση της να παίρνει ένα καθαρά φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά και με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Αιτία για αυτήν την αλλαγή είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από την βορειοδυτική Ευρώπη το οποίο με το που συναντήσει τα πολύ ζεστά νερά της Μεσογείου θα ενισχυθεί σημαντικά και θα δώσει πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες στην αρχή σε παραθαλάσσιες περιοχές των βορειοδυτικών Βαλκανίων και από το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.


Πιο αναλυτικά για την Δευτέρα (19.9) ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά από αργά το απόγευμα στα Δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη (20.9) το όλο σύστημα θα κινηθεί ακόμα πιο νότια και θα επηρεαστούν και περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου. Από το μεσημέρι της Τρίτης αναμένουμε μία επέκταση των φαινομένων στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Βροχερός θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και την Τετάρτη (21.9) με τα φαινόμενα αυτήν την φορά να είναι πιο έντονα στην Ανατολική Μακεδονία την Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι πιο άστατος με βροχές αλλά και με διαστήματα βελτίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου