Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Κον Μπεντίτ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν λύνει τα προβλήματα


Κον Μπεντίτ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν λύνει τα προβλήματα
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ περισσότερο γεννά και λιγότερο λύνει προβλήματα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.


Κατά την άποψή του, η έμφαση που αποδίδουν οι Έλληνες σε αυτά τα σενάρια είναι "παρανοϊκή" και υπογραμμίζει πως αντίθετα, πρέπει να αποδοθεί σημασία στη διαμόρφωση "μιας καλύτερης ισορροπίας ανάμεσα στην προσπάθεια και τη βοήθεια".

Απαντώντας δε σε ερώτηση για τις πληροφορίες που θέλουν το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να μελετά σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο κ. Κον Μπεντίτ παρατήρησε ότι "αυτή είναι η δουλειά του, να εξετάζει όλα τα σενάρια", ενώ υπογράμμισε πως η ΕΕ "πρέπει να ενισχύσει την υπευθυνότητα των ελλήνων χωρίς να τους πνίξει".

Τέλος υποστήριξε, πως η προοπτική της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι αναγκαία, μολονότι μπορεί να μοιάζει "παράλογη. Όμως η ιστορία είναι παράλογη" παρατήρησε.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του επικεφαλής των Πρασίνων στην Ευρωβουλή έχουν ως εξής:
"Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Δεν λύνει κάποιο πρόβλημα της Ελλάδας, ούτε των τραπεζών που έχουν δανείσει την Ελλάδα. Δεν αξίζει τον κόπο να συζητούμε αυτό το σενάριο. Αυτό που θα έπρεπε να συζητούμε είναι, το πώς θα βρεθεί μια συμφωνία όχι μόνο με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και με την ελληνική κοινωνία, για να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη λύση. Με άλλα λόγια να προχωρήσουν βαθιά οι μεταρρυθμίσεις, να κάνει η Ελλάδα μια επανεκκίνηση στην οικονομία της, να γίνει υπεύθυνη η κοινωνία. Φυσικά τα δάνεια πρέπει να αποπληρωθούν, ίσως με κάποια επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης.

Όμως πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής - υπάρχει η χαμηλή φοροδιαφυγή αλλά και η υψηλή φοροδιαφυγή, η φυγή των κεφαλαίων στο εξωτερικό. Η λογική όμως είναι ίδια και δείχνει την απουσία του κράτους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου