Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Διάγγελμα Βενιζέλου - Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο!


Ο "πρωθυπουργός" Βενιζέλος βγήκε απο το υπουργικό συμβούλιο (που είναι ακόμη σε εξέλιξη) και μετά το τελεσίγραφο των Τροικανών έκανε δραματικές δηλώσεις, ανακοινώνοντας δεκάδες και σαρωτικές αλλαγές που θα εφαρμοστούν άμεσα. Εργασιακή εφεδρεία σε όλο το Δημόσιο, απολύσεις στο Δημόσιο, ενιαίο μισθολόγιο χωρίς προσωπικές διαφορές, πραγματικό άνοιγμα επαγγελμάτων, αποκρατικοποιήσεις, νέο Εθνικό φορολογικό σχέδιο που δίνει έμφαση στη φοροδιαφυγή ήταν λίγα απο τα μέτρα ΣΟΚ που ανακοίνωσε.


Πιο συγκεκριμένα:

Ευρύ πρόγραμμα άμεσων ιδιωτικοποιήσεων, άμεση κατάργηση φορέων του δημοσίου, διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου σε όλο εύρος του δημόσιου τομέα.

Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις, προσθέτοντας ότι, αύριο η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία συγκεκριμένων εταιρειών του Δημόσιου στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Άμεσα προσχωρούν, όπως πρόσθεσε, οι ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΠΑΠ, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. στην ΔΕΠΑ, στα ΕΛΠΕ, καθώς επίσης και η πώληση μεγάλων κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου, κτίρια τα οποία θα νοικιασθούν στην συνεχεία από το δημόσιο.

Για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, δεν εξαιρείται κανένας και σε εφεδρεία θα μπαίνουν όλοι όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια για την θέση που κατέχουν. Ο ΑΣΕΠ θα αναλάβει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Για τον στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, δικαστικοί, εκπαιδευτικοί, σώματα ασφαλείας) προωθείται ο «κρατικός υπάλληλος» ανεξάρτητα από την υπηρεσία στην οποία ανήκει.

Για το ενιαίο μισθολόγιο ο κ. Βενιζέλος προβλέπει ενιαίο μισθό για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια εργασίας και κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς». Η προσωπική διαφορά θα υπάρχει μόνο μέσω του πριμ παραγωγικότητας για θέσεις ευθύνης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε αναθεώρηση όλων των κλειστών επαγγελμάτων συμπεριλαμβανομένων και αυτών των φαρμακοποιών, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων, για άρση οποιουδήποτε περιορισμού. «Κλείνουμε όλα τα κενά στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις ότι θα πρέπει να προωθηθούν με τον ταχύτερο και τον εντονότερο τρόπο, τονίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. «Και είναι ευκαιρία να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της χώρας, εν μέσω κρίσης» είπε.

«Το αίσθημα ασφάλειας δεν το έχουν τα παιδιά μας, αλλά να τους το δώσουμε. Να δώσουμε την ευκαιρία στον έλληνα πολίτη να ξανανιώσει υπερήφανος» πρόσθεσε.

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι εσωτερική υπαρξιακή αναγκη της χώρας» πρόσθεσε. «Η Ελλάδα δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου