Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

«Λύση που δεν θα θίγει την Ελλάδα» - Η Ελλάδα θα πει «ναι» σε βελτιώσεις της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, λέει η κυβέρνηση


H Ελλάδα θα καλωσορίσει βελτιώσεις στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, λίγη ώρα πριν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοινώσει τη συμφωνία με την τρόικα για την 6η δόση.
Ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε θετικό το σχέδιο Μέρκελ - Σαρκοζί για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για κρατικοποίηση άλλων τραπεζών, καθώς η Proton Bank ήταν ειδική περίπτωση.



«Οποιαδήποτε λύση, θα πρέπει να είναι νομικά ασφαλής, επαρκής, όχι υψηλού ρίσκου και να μην θίγει τα θεμελιώδη δικαιώματα της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ» είπε και προσέθεσε ότι δεν έχει τεθεί «θεσμικά» θέμα περαιτέρω αύξησης της απομείωσης χρέους σε σχέση με ό,τι προβλέπεται στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν σύντομα, είπε ακόμα, ενώ προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, ενημερωτικές επαφές του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου