Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

«Εξετάζουμε μόνο μη μισθολογικές παρεμβάσεις» καθησυχάζει ο Ηλ.Μόσιαλος


«Η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, εξετάζει μόνο μη μισθολογικές παρεμβάσεις», όπως η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο δελτίο του MEGA, μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε με τη δημοσιοποίηση της απαίτησης της τρόικας για μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα ακόμη και με κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης.


Προηγήθηκαν έντονες αντιδράσεις όχι μόνο από τη ΓΣΕΕ και την Αντιπολίτευση, αλλά και από όλους τους φορείς των εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ).

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Χ.Καστανίδη που είπε ότι εξαθλίωση του λαού μπορούμε να κάνουμε και χωρίς τους δανειστές.

Ο κ. Μόσιαλος υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά όσες προτάσεις αποσκοπούν στην αύξηση ανταγωνιστικότητας της χώρας και στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, αναφέρθηκε ενδεικτικά σε «μη μισθολογικές παρεμβάσεις», όπως είναι η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, ανάλογες με αυτές που ήδη έχουν θεσπιστεί για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου η βελτίωση των επιτοκίων και του χρόνου αποπληρωμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου