Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

KYΠΡΟΣ : "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ


Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε την Τετάρτη διμερή δανειακή σύμβαση με τη Ρωσία ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να δώσει ανάσα στην κυπριακή κυβέρνηση, της οποίας το κόστος δανεισμού έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.
Το δάνειο της Μόσχας προς τη Λευκωσία θα έχει διάρκεια 4,5 ετών με επιτόκιο 4,5% και θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Πρόκειται για διμερή συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών, διευκρίνισε.

«Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία και εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και διαδικασίες για να εφαρμοστεί το γρηγορότερο δυνατόν», δήλωσε ο κ. Στεφάνου σε δημοσιογράφους.
Το κόστος δανεισμού της Κύπρου εκτοξεύτηκε τους περασμένους μήνες μετά τις διαδοχικές υποβαθμίσεις του αξιόχρεού της εξαιτίας των δημοσιονομικών της αστοχιών και της έκθεσης των τραπεζών της στο ελληνικό δημόσιο χρέος.
Η Κύπρος έχει στενές οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία. Πολλές ρωσικές εταιρίες έχουν ιδρύσει θυγατρικές στη Μεγαλόνησο προκειμένου να εκμεταλλευτούν το ευνοϊκό της φορολογικό καθεστώς. Οι κυπριακές τράπεζες έχουν επίσης αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη Ρωσία.
στις 18:12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου