Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Άσαντ: Υπολογίζουμε στη στήριξη της Ρωσίας



Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ ζήτησε σήμερα από τη Ρωσία να συνεχίσει να τον υποστηρίζει απέναντι στις κατηγορίες της Δύσης για τα μέτρα καταστολής των διαδηλώσεων στη χώρα του.

"Πάνω από όλα υπολογίζουμε στην υποστήριξη της Ρωσίας, μια χώρα με την οποία μάς συνδέουν στενές σχέσεις. Ο ρόλος της Ρωσίας είναι άκρως σημαντικός", τόνισε ο 'Ασαντ σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση, απόσπασμα της οποίας μεταδόθηκε το μεσημέρι. Ολόκληρη η συνέντευξή του θα μεταδοθεί στις 17:00 ώρα Γκρίνουιτς.



"Από τις πρώτες ημέρες της κρίσης βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση. Ενημερώνουμε τους ρώσους φίλους μας λεπτομερώς για την εξέλιξη της κατάστασης", πρόσθεσε.

Η έκκληση 'Ασαντ διατυπώνεται λιγότερο από ένα μήνα μετά τη δήλωση του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είπε ότι ο σύρος πρόεδρος ή πρέπει να δεχθεί μεταρρυθμίσεις ή να παραιτηθεί.

Ωστόσο, η Ρωσία συνεχίζει να υποστηρίζει τη Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και έχει μπλοκάρει μέχρι τώρα όλες τις προτάσεις για επιβολή κυρώσεων εναντίον της
REAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου