Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

«Επιβεβαιώθηκε η στήριξη της ΝΔ στην κυβέρνηση» στη συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες ανέφεραν ότι επιβεβαιώθηκε η στήριξη της ΝΔ προς την κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα και 15 λεπτά, επαναλαμβάνεται ότι ισχύουν όσα είχαν συμφωνηθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ας αφήσουν τον Παπαδήμο να πρωθυπουργεύσει, είπε ο κ. Καρατζαφέρης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Εκκρεμεί το ραντεβού του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.



Η ανακοίνωση της ΝΔ

Σε μια ολιγόλογη ανακοίνωση η ΝΔ αναφέρει: «Έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Στην συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά συζητήθηκαν όλες οι ημερομηνίες για την πορεία και την ολοκλήρωση του PSI, η πορεία του κυβερνητικού έργου, και κυρίως το οικονομικό πρόγραμμα. Η ημερομηνία των εκλογών δεν προσδιορίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε στον κ. Παπαδήμο, ο οποίος θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση των τριών κυβερνητικών εταίρων στα μεγάλα θέματα, ότι το κόμμα του θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είναι προβληματισμένος και ενοχλημένος από την εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση μετά τα δύο τελευταία Υπουργικά Συμβούλια της Τετάρτης και της Πέμπτης, ενώ εκτιμά πως οι δηλώσεις περί επιμήκυνσης του χρόνους ζωής της κυβέρνησης ή περί αλλαγών λειτουργούν αποσυντονιστικά για την κυβέρνηση.

Ειδικά για την εικόνα μετά τα Υπουργικά Συμβούλιο ο πρωθυπουργός θέλει να ξεκαθαρίσει με τους πολιτικούς αρχηγούς ότι τα απαραίτητα για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης νομοσχέδια θα ψηφισθούν και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου