Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

«Λείπει η ψυχραιμία και περισσεύει το πάθος» - «'Όχι' στην απελευθέρωση της αγοράς υποψηφίων» στο ΠΑΣΟΚ λέει ο Δ.Ρέππας

Ο Δημήτρης ΡέππαςΤο "ψευδεπίγραφο  ΠΑΣΟΚ", δυστυχώς, σήμερα βρίσκεται απέναντι από το ΠΑΣΟΚ και το  λαό. Καμιά νομιμοποίηση δεν έχουν τα "λεγόμενα στελέχη" να μιλούν εξ ονόματος του λαού και του ΠΑΣΟΚ,  αλλα εξ ονόματος των τραπεζιτών.Γ.Ζ.


Εφ' όλης της ύλης για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και με αιχμές προς πολλούς αποδέκτες μίλησε την Παρασκευή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος τάσσεται «υπέρ του εν συνόλω 'εμείς'». Πρόσθεσε ότι «έχω μιλήσει για ΠΑΣΟΚ χωρίς εισαγωγικά», επισημαίνοντας ότι «αυτή την περίοδο λείπει η ψυχραιμία και περισσεύει το πάθος».



«Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να λειτουργεί έτσι, που να πείθει ότι ενδιαφέρεται να συνδυάζει την εμπιστοσύνη των πολιτών με την προώθηση των μεγάλων προτεραιοτήτων μας» είπε και τόνισε ότι «είναι λανθασμένη αντίληψη ότι θα προχωρήσουμε νικώντας τον λαό. Ο λαός είναι σύμμαχός μας, αν αντιληφθεί την ωφέλεια των αλλαγών» είπε.  Ζήτησε δε «να πάμε σε 'κούρσα' και όχι σε 'λεωφορείο' διαδοχής», ενώ πρόσθεσε σκωπτικά: «όχι στην απελευθέρωση της αγοράς υποψηφίων».

«Ορισμένοι, που λόγω του φυσικού τους όγκου είναι πιο εμφανείς, θα έπρεπε να είναι, ίσως, πιο προσεκτικοί, αναλογιζόμενοι το πολιτικό τους μέγεθος» είπε ο κ. Ρέππας, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «ψάχνει για ηγέτη, που θα το κρατήσει στον πρωταγωνιστικό του ρόλο».

Ακόμη, υπενθύμισε ότι «όλοι οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ έγιναν πρωθυπουργοί».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τάχθηκε υπέρ του «ανοιχτού κόμματος», διευκρινίζοντας ότι «ανοιχτό κόμμα δεν σημαίνει 'μη κόμμα'» και υπογράμμισε ότι το πλαίσιο που πρέπει να σεβαστούμε και εντός του οποίου να κινηθούμε καθορίζεται από το καταστατικό, τα όργανα και τις διαδικασίες.

Ταυτόχρονα είπε πως «ό,τι προκαλεί κραδασμό στο ΠΑΣΟΚ, δεν πρέπει να προκαλεί τον παραμικρό κραδασμό στην λειτουργία της κυβέρνησης, γιατί αν επικρατήσει κλίμα 'προσωρινότητας' στην κυβέρνηση, ακυρώνεται η προσπάθεια της».

Ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι η συζήτηση για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ «στάθηκε συχνά δυσάρεστη, με φίλους και συντρόφους», τονίζοντας, από την άλλη, ότι «η Ελλάδα είναι παρούσα, ζωντανή και μπορεί να ελπίζει». Ταυτόχρονα είπε ότι «δεν πρέπει να δείχνουμε το δάχτυλο στον κόσμο» και πρόσθεσε ότι «όσοι δείχνουν μεγάλη ευαισθησία προς τους 'έξω', πρέπει να δείχνουν την ανάλογη ευαισθησία και στους 'μέσα'».

«Πολλές ευαισθησίες διατυπώνονται πρόσφατα» τόνισε ο κ. Ρέππας, επισημαίνοντας ότι «τελικό κριτήριο είναι η πράξη» και προσθέτοντας ότι ο ίδιος προτιμά να είναι φειδωλός στα λόγια, ενωτικός στο Κίνημα και να έχει συμβολή στην λύση.

«Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρχει ισχυρό πολιτικό κέντρο και το Κίνημα δεν πρέπει να λειτουργεί εν θερμώ» τόνισε.

Ερωτηθείς για τη στάση ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «τα στελέχη είναι πλήρεις και συγκροτημένες προσωπικότητες».

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λάθη, δήλωσε ότι «έκανε λάθη», αλλά πρόσθεσε: «Δείτε ποια οικονομική κατάσταση παρέλαβε, βάλτε δίπλα την πολιτική που άσκησαν ηγέτες, όπως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, και βαθμολογήστε».

«Ας μην αδικούμε τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έδειξε εξαιρετική πολιτική και εθνική ευθύνη και αυτή η προσφορά του θα αναγνωρισθεί και θα τιμηθεί» σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι «στο ΠΑΣΟΚ θα πάμε κατ' ευθείαν στις κάλπες (της βάσης)» και πρόσθεσε ότι «η ελπίδα του ΠΑΣΟΚ είναι η θυμωμένη και πληγωμένη βάση του».

«Η σειρά πρέπει να είναι η χώρα, η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τα πρόσωπα, και όχι αντίστροφα» είπε ο κ. Ρέππας, αναφέροντας ότι «τα πρόσωπα τα οποία είναι αυτοτελή, ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου